1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emeklilere 355 TL İntibak Haberi! 5 Milyon Emekli Etkilenecek… Zam Sonrası Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Emeklilere 355 TL İntibak Haberi! 5 Milyon Emekli Etkilenecek… Zam Sonrası Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Emeklilere 355 TL İntibak Haberi! 5 Milyon Emekli Etkilenecek… Zam Sonrası Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Emekli kişilerin uzun zamandır beklediği intibak zammı ile ilgili gelişmeler detaylı olarak araştırılıyor. 2000 senesi öncesinde emeklilik hakkı kazanan kişiler için bu zam tanınmıştı. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı elde eden kişiler de intibak zammı bekliyorlar.

A+A-

Bu iyileştirme gerçekleştirilir ise emeklilerin maaşlarında 355 TL’ye kadar artış olması bekleniyor. Zam sonrasında emeklilerin maaşları ne kadar olacak?

Emekli kişiler uzun zamandır intibak zammı ile ilgili son dakika bilgilendirmelerini takip ediyorlar. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı olan kişiler için de iyileştirmelerin yapılası talep ediliyor. 2000 senesi öncesinde emekli olan kişilere verilen bu haklar, sonrasında emekli olan kişilerin de isteklerinin yerine gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İntibak iyileştirmesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ele alınan bir durumdur, eğer bu iyileştirilme onaylanır ise ortalama 5 milyon kişiye katkısı olacak. İntibak zammı sonuçlandığı zaman SGK ve Bağkur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

İntibak Zammının Son Gelişmesi Nedir?

2000 senesi ve bu senenin ardından emeklilik hakkı elde eden kişiler için henüz bir intibak açıklaması yapılmadı. Memur emeklileri için yapılan intibak zammı isteği, görüşmeler esnasında Memur-Sen aracılığı ile hükümete iletildi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu görüşmelerde söz konusu olur ve bir karara varılır ise aynı kadroda çalışmış olan kişiler, emeklilik hakkı sonrasında eşit maaş alacaklar. Aynı görevde çalışan ve emeklilik hakkı elde eden kişiler için maaş farklılıkları yok edilecek. Az maaş alan kişilere, aradaki farklar kapatılacak şekilde ek ödeme yapılacak.

Eğer talepler kabul edilir ise ilk intibak zammı dahilinde olduğu gibi 50 ile 355 TL arasında zam gelecek. Bu zam sonucunda Türkiye emekliler Derneği’nin açıklamasına göre 5 milyon emekli yararlanacak.

İntibak İyileştirmesi

2000 senesinden öncesinde ve sonrasında emekli olan kişiler için maaş düzenlemeleri ayrı olarak yapılmaktadır. 2008 senesinden önce ve sonra emekli olanlar olarak kişiler iki farklı şekilde ele alınmaktadır. Kişilerin maaşları arasındaki farkların giderilmesi için Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanlığı ise kollarını sıvamış durumdadır. İntibak zammı iyileştirmesi yapılacak ve kişiler arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılması amaçlanacak. Eğer iyileştirme kabul edilir ise bütün emekliler tek çatı altında ele alınacak.

İntibak İyileştirmesi Ne Zaman Olacak?

Ortalama 5 milyon emekliyi yakından etkileyen bu durumun sene sonuna kadar sonuçlandırılması amaçlanıyor. Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gerçekleştirilmedi. Resmi açıklamaları sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.

İntibak Talebi Kabul Edilirse Sonuçları Ne Olacak?

  • En az maaş alan emeklinin maaşı asgari ücrete denk olarak sağlanır ise, emekli kişilere ilave ödemelerinde içinde bulunduğu en az 2324 TL yatırılacak.
  • Sağlık alanındaki ilave ödemeler kaldırılacak ve emeklilerin aylıklarında kesintiler gerçekleştirilmeyecek.
  • İlave ödemelerin oranları değiştirilir ise, emekli kişiler her ay aylıklarının %4-5 oranı yerine %8-9 oranı kadar ödeme alacak. SSK ve Bağkur emeklileri için %8 oran için 255 TL, %10 oran için 382 TL olacak.
  • İntibak zammı eğer kabul edilir ise 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı elde edenler 355 TL’ye kadar zam alacaklar.

Emekliler İçin İntibak Düzenlemesi

Emekli aylıkların bağlanma miktarları için birçok farklı hesaplama bulunmaktadır. 2000 senesi öncesinde sigortası başlayan, fakat 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı alan kişiler için karma hesaplama yolu uygulanmaktadır. 2000 senesinden sonra emeklilik hakkı elde eden kişiler de 2008 öncesi ve sonrası olarak iki ayrı noktada ele alınmaktadır.

Emekliler arasındaki farklılıkların giderilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu düzenlemeler ile birlikte tüm emekliler tek bir noktada ele alınacak. Emekli aylıkları arasındaki farklılıklar giderilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.