1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emeklilere 3 bin 250 lira ek ödeme
Emeklilere 3 bin 250 lira ek ödeme

Emeklilere 3 bin 250 lira ek ödeme

2020 yılında emekliye 3 bin 250 lira verilecek.Emekli promosyonu ne zaman ödenecek?

A+A-

Milyonlarca Bağkur,SGK ve SSK emeklileri için 2020 yılı promosyon yılı olacak.Bu bağlamda SGK'nın 2017 yılının Şubat ayında bankalarla imzaladığı protokolle başlamış olup,emekliler Mart 2017'den itibaren ödeme almıştı.Emeklilerin banka promosyon ödemeleri 3 yıl dolduktan sonra yapılacak.2017 Şubat ayının sonunda hayata geçecek olan uygulama, bu aydan itibaren sona erecek.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren görüşmeler Türkiye Bankalar Birliği ile SGK arasında başlayacak.Müzakerelerin sonucunda emeklilerin aldıkları aylıkları karşılığında yeni promosyon miktarı kararlaştırılacak.İkramiye ödemelerinin yanında emekliler bu yıl 3 bin 250 lira ek kazanç elde edecek.

Emekliler bu senenin ikincizammını Temmuz ayında alacaklar.Emekli vatandaşlar bu sayede ek gelilerine de kavuşacak.Ek gelirler sayesinde emeklilerin cebine toplam 3 bin 250 TL girecek.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilerin aldıkları aylık karşılığında bankaların verdiği promosyonların bu yıl hangi tarihte ödeneceği merak konusu. 3 yıl boyunca maaşını aynı bankadan alan emeklilere bankaların verdiği promosyondur.3 yıl bittikten sonra yeni bir sözleşme ile tekrar aynı bankada kalınır veya veya farklı bir bankaya geçerek ilgili bankanın vereceği emekli maaşı promosyonundan faydalanılır.

EMEKİLERE 3 BİN 250 TL EK ÖDEME

2020 bir çok emekli için promosyon yılı olacak.SGK'NIN şUBAT 2017 yılında bankalarla imzalamış olduğu protokolle başlamış, Emekliler Mart 2017'den sonra ödeme almıştı. Şubat ayının sonuna kadar emeklilere promosyon ödemesi başlayacak.Bankalar birliği ve SGK masaya oturacak. Emekli vatandaşların taahhüt süresi dolduktan hemen sonra,bankasını seçerek promosyonunu alacak. Bu bağlamda emeklivatandaşlara 3 bin 250 TL promosyon verilmesi bekleniyor.

Emeklilere bu yıl iki kez bayram ikramiyesi verlecek. Verilecek ikramiye tutarında bir değişiklik olmazsa, emekliler 2 bayramda her bayram başına 1000 tl den toplam 2000 TL ek gelir sahibi olacak. Ramazan bayramı ikramiyesi 18-22 Mayıs, Kurban bayramının İkramiyesi ise 27-30 Temmuz tarihleri arasında ödemesinin yapılması bekleniyor.

EMEKLİLERE PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK

Emeklilerin promosyon ödemeleri 3 yıl dokduktan sonra yapılacak. Şubat 2017 ayında hayata geçmiş olan uygulama, bu aydan itibaren sona erecek. SGK ve Türkiye Bankalar Birliği emeklilerin aldıkları ayrıkları karşılığında bankaların vereceği yeni promosyon miktarları belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.