1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler yıllardır bekliyordu! İntibak yasasında son dakika gelişmesi yaşandı…
Emekliler yıllardır bekliyordu! İntibak yasasında son dakika gelişmesi yaşandı…

Emekliler yıllardır bekliyordu! İntibak yasasında son dakika gelişmesi yaşandı…

Emeklilik intibak yasası ve ek ödemede son durum nedir? Trabzon milletvekili Hüseyin Örs konu ile ilgili açıklamaları ile bir umut ışığı oldu.

A+A-

Ek gösterge ve intibak zammı…

TBMM yeni çalışma dönemine girmesi ile beraber ek gösterge yanı sıra emekliler için beklenen intibak zamları ile ilgili haberler gelmeye de başladı. Merak ile beklenmeye devam edilen açıklamanın bir an önce uygulamaya girmesi ve ek gösterge ile beraber intibak zamlarının gelmesi de hayata geçsin diye umutlar yeşeriyor.

Trabzon milletvekili Hüseyin Örs hem intibak zammı hem de ek gösterge ile beraber yaptığı açıklamalar kapsamında; ‘’ maaşlarda beklenen artış enflasyon oranlarında yaşanan artışlar ve ekonomik krizler ile beraber gündelik yaşamlar sırasında zorunlu harcamaları yapamadıkları için yetersiz kalmaya başlıyor ‘’ tarzında olması ile dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Ek gösterge…

Trabzon milletvekili Hüseyin Örs ek gösterge ile ilgili vaat edilmiş ama bir türlü uygulamaya girmeyen konu ile ilgili açıklamalarına da dikkatleri çekti. Konuşması sırasında; ‘’ emekli vatandaşların aslında hayatlarında çok fazla sorunların yer aldığını, her seçim sırasında kendileri için birçok farklı durumların vaatler ediliyor olduğu, 3600 ek gösterge yanı sıra beklenen intibak yasalarının da seçimlerde vaat edilmiş olmasına rağmen şu an raflarda yer aldığını, beklenen intibak yasasına ek olarak vergi iade durumlarının da yerine gelen ek ödeme için yüzdelerin arttırılacak olması kapsamında maaş ve ikramiye artışlarının artmasını istedikleri, bu süreçlerde emeklilerin bir nebze de olsa rahat edebilmesi için yasanın bir umut ile bekledikleri, ek ödemenin gelmesi için en az uygun oranın yüzde 8 olduğu ‘’ kapsamında konuşması ile yer aldı.

İntibak yasasında son dakika…

Yaşanan sorunlardan dolayı emekli maaşlarında ciddi oranlarda azalmaların meydana geldiğine dair dikkatleri çekerken yaşanan sıkıntılara değinmeyi de ihmal etmedi. Bu sırada; ‘’ 2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşlar için belirlenen alt sınır aylık bağlananın yüzde yetmiş ile maaş koruma sistemine sahip olmalarına rağmen 2000 yılından daha sonra emekli olanlarda yüzde otuz beş oranlarına kadar inmesi, 2000 yılından sonraki vatandaşlara da hak ettikleri bir alt sınır belirlemesi yapılması gerektiğine, 2000 yılından daha erken emeklilerde 6283 sayılı kanun ile beraber intibak gelmesinin ardından 1 Ocak 2013 yılından sonra maaşlara ilavelerin geldiği gibi 2000 yılından sonrakilere de gelmesi, maaşlarda bu kadar bariz bir şekilde meydana gelen açıkların hak ettikleri gibi kapatılması ‘’ konularının da ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.