1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler için müjde! Maaşlar 2605 TL’ye kadar artacak…
Emekliler için müjde! Maaşlar 2605 TL’ye kadar artacak…

Emekliler için müjde! Maaşlar 2605 TL’ye kadar artacak…

SSK, bağkur ve SGK emeklileri Ocak ayında maaşlarına gelen zammın ardından bu sefer de Temmuz ayı içerisinde maaşlarına gelecek zamoranlarını beklemeye başladılar. SSK, SGK ve Bağkur emeklileri için Temmuz ayı içerisinde maaşlarına ne kadar oranla zam gelecek en merak edilen konuların başına gelmeye başladı.

A+A-

SSK, bağkur ve SGK emeklileri Ocak ayında maaşlarına gelen zammın ardından bu sefer de Temmuz ayı içerisinde maaşlarına gelecek zamoranlarını beklemeye başladılar. SSK, SGK ve Bağkur emeklileri için Temmuz ayı içerisinde maaşlarına ne kadar oranla zam gelecek en merak edilen konuların başına gelmeye başladı.

SSK, SGK ve Bağkur emeklileri maaşlarına temmuz ayı içerisinde gelecek yılın ikinci zam oranları için arayışlarına girdiler. SSK, SGK ve Bağkur emeklileri maaşlarına temmuz ayında gelecek zam oranlarını belirleyecek yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladılar. Yılın ilk üç ayında meydana gelen enflasyon oranlarının yüzde 5,45 seviyesine kadar çıkması dikkatleri çekerken emekli vatandaşların maaşlarına gelecek zam oranlarının ortalama olarak yüzde 7,66 seviyesinde olması ön görülen bilgiler arasında yer almaya başladı. Bir yandan da enflasyon oranları üzerinde meydana gelen yüzde 5,45 oranındaki artış ile beraber en düşük esnaf emeklisi vatandaşların maaşlarının 2155 TL seviyesine kadar artmasına neden olacak. Bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlar bu sefer de temmuz ayı içerisinde maaşlarına gelecek zam oranlarının ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalarına başladılar. Zam oranlarının belli olması üzerinde en çok etkisini gösteren durum enflasyon oranları olarak dikkatleri çekecek.

Emekli maaşlarına zam…

Enflasyon oranlarında beklenen artışSSK, SGK ve Bağkur emeklileri kapsamında takip edilirken maaşlara ne kadar zam geleceği ile ilgili farklı ip uçları vermeye başladı. Temmuz ayı itibari ile SSK, SGK ve Bağkur emeklileri için maaşlarına zam gelecek. Bu durum üzerinde yılın ilk altı aylık kısmında meydana gelen enflasyon oranları etkisini gösterecek. İlk dört ayda meydana gelen enflasyon oranları yüzde 5,45 olarak geçtiğimiz günlerde açıklandı. Maaşlara etki edecek son durumun belli olması için sadece iki ay kaldı.

Merkez bankasından gelen enflasyon oran beklentilerine bakılacak olursa mayıs ayı içerisinde beklenen enflasyon oranı yüzde 1,27 olurken haziran ayı içerisinde de yüzde 0,82 olarak aktarıldı. Eğer bu oranların doğru olması söz konusu olursa yılın ilk altı ayı içerisinde meydana gelen enflasyon oranı yüzde 7,66 seviyesine kadar artış gösterecek. Bu sayede emekli vatandaşların maaşlarına ne gibi artışlar olacağı en çok araştırılan konulardan bir tanesi olmaya başladı. Hem enflasyon oran tahminleri hem de artışlar ile maaşlar netlik kazanmaya başladı. Yılın ilk dört aylık süreci içerisinde meydana gelen yüzde 5,45 oranındaki enflasyon oranı ardından en düşük esnaf emekli maaşları 2155 TL seviyesine kadar artış gösterirken 2000 yılından daha önce emekli olan SGK vatandaşları için de en düşük 2551 TL seviyesinde maaş ödemesi yapılacak.

Yılın ilk altı aylık kısmında meydana gelen enflasyon oranı eğer yüzde 7,66 seviyesinde olursa en düşük emekli maaşları 2201 TL seviyesine kadar artacak. Bağkur ile emekli olan tarım emekli vatandaşları 1789 TL ye kadar artacak. 2000 yılından daha önce SSK kapsamında emekli olmak için hak kazanan vatandaşların maaşları da 2605 TL olacak. Temmuz ayı içerisinde emekli vatandaşlar zamlı bir şekilde ödeme alacaklar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.