1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler için müjde: Kurban bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman verileceği belli oldu! 2021 emekli maaş zamları ile beraber…
Emekliler için müjde: Kurban bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman verileceği belli oldu! 2021 emekli maaş zamları ile beraber…

Emekliler için müjde: Kurban bayramı ikramiye ödemelerinin ne zaman verileceği belli oldu! 2021 emekli maaş zamları ile beraber…

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde korona virüs salgını ile maddi anlamda en çok çöküntü yaşayan kesimlerden bir tanesi de emekliler oldu. Bu anlarda herkesin gözleri temmuz ayına çevrildi ve adeta bu ay emeklilerin ayı olacak. Hem maaşlara gelecek zam oranları, hem kurban bayramı ikramiye ödemeleri hem de üç yıllık taahhütnameleri dolanlar için promosyon ödemeleri yer alacak.

A+A-

Yaşanan bu zorlu günler içerisinde korona virüs salgını ile maddi anlamda en çok çöküntü yaşayan kesimlerden bir tanesi de emekliler oldu. Bu anlarda herkesin gözleri temmuz ayına çevrildi ve adeta bu ay emeklilerin ayı olacak. Hem maaşlara gelecek zam oranları, hem kurban bayramı ikramiye ödemeleri hem de üç yıllık taahhütnameleri dolanlar için promosyon ödemeleri yer alacak. Bu sayede zamlı maaşlar ile bu ödemeler emeklilerin hesaplarında yer alacak. Yeni emekli olanlar da bayram ikramiye ödemelerinden rahat bir şekilde yararlanabilecek. Söz konusu olan ödemelerin de emekli vatandaşlar için 12 ila 19 Temmuz tarihleri arasında verilecek olması ön görülüyor.

Bu yıl ilk olarak bayram ikramiye ödemeleri zamlı olarak ramazan bayramından önce mayıs ayında emekliler için verilmişti. Bu sefer de her yıl iki kere verilen ödemelerin ikinci kısmı olan kurban bayramı ikramiye ödemelerine çevrildi. Temmuz ayında emekliler hem ikramiye hem de zamlar ile beraber rahat bir nefes alabilecekler. Tüm emekliler için kurban bayramından önce hesaplarına 1100 TL değerindeki ikramiye ödemeleri verilecek.

İkramiye ödemeleri sadece şu an emekli olan vatandaşlar için değil bir yandan da yeni emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar için verilecek. İkramiye ödemelerinden yararlanabilecek olan vatandaşların bayram içerisinde ya da daha öncesinde maaşlarının bağlanması beklenen adımlardan bir tanesi olacak.

Kurban bayramı bu yıl içerisinde 20 ila 23 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. Bu süreç içerisinde kurban bayramı ikramiye ödemeleri temmuz ayı içerisinde emekli aylığı almaya başlayan vatandaşlar için de verilecek.

En geç vatandaşların haziran ayının sonuna kadar emekli aylıkları alabilmek için başvurularını yapmaları gerekiyor. Haziran ayı içerisinde emekli olmak için başvuru yapmış olan vatandaşlar da yıl içerisinde verilecek olan ikinci ikramiye ödemesi alabilecekler. Emekli aylıklarını temmuz ayından itibaren almak için hak kazanan vatandaşlar ikramiye ödemeleri ile kavuşmuş da olacaklar.

Kimlere ne kadar ödeme verilecek?

Emekli ikramiye ödemeleri her emekli için 1100 TL olarak veriliyor. Fakat ölüm aylıkları üzerinden alanlar için bu durum aldıkları oranlara göre farklılık göstermeye devam ediyor. Söz konusu olan oranlar ise;

  1. Ölüm aylık oranları yüzde 25 olan vatandaşlar için 275 TL
  2. Ölüm aylık oranları yüzde 50 olan vatandaşlar için 550 TL
  3. Ölüm aylık oranları yüzde 75 olan vatandaşlar için 825 TL olarak ödemeler verilecek.

Sürekli iş görmezlik oranlarına göre ödeme alanlar için de iş görmezlik derecelerine göre ödemeler verilecek. Bu ödemeler vatandaşların hesaplarında 12 ila 19 Temmuz tarihleri arasında verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.