1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler için müjde! Erken emeklilik yaşını öne çekmek isteyenleri ilgilendiren açıklama ve…
Emekliler için müjde! Erken emeklilik yaşını öne çekmek isteyenleri ilgilendiren açıklama ve…

Emekliler için müjde! Erken emeklilik yaşını öne çekmek isteyenleri ilgilendiren açıklama ve…

Emekli olmak için can atan vatandaşlardan erken emeklilik yollarını araştıranlara, emeklilik yaşını öne çekmek isteyene kadar herkesi çok yakından ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Her şey teker teker açıklandı. Emeklilik için faydası olan yöntemler belli oldu.

A+A-

. Askerlik borçlanmasından doğum borçlanmasına kadar birçok şey ile erken emekli olunur mu, ne zaman emekli olabilirim gibi sorular yanıtlarını bulmaya başladı.

Emeklilik yaşı düşüyor…

Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar her ne kadar ne zaman emekli olacağım diye merak etse bile net yanıt bulamıyorlardı. Gelen son açıklamalar ile beraber her şey netlik kazandı. Askerlik borçlanmasından doğum borçlanmasına kadar birçok şey ile erken emekli olunur mu, ne zaman emekli olabilirim gibi sorular yanıtlarını bulmaya başladı.

Askerlik borçlanması…

Erkeklerde askerlik borçlanması ile beraber erken emekli olma fırsatları olur mu en merak edilen konulardan bir tanesi oluyordu. Askerlik borçlanması da yıpranma süreleri arasında yer alıyor. Belirli durumları yerine getiren vatandaşlar askerlik borçlanması yaparak ortalama olarak 2 yıl kadar daha erken emekli olabilecekler. Bunun için askere giden vatandaşların askere gitmeden önce sigorta başlangıçlarının olması, askerde oldukları sürede sigorta prim ödemesi yapılmaması, geldikleri zaman yeniden sigortalı işe girmeleri gerekir. Bu sayede SGK üzerinde başvuru yaparak askerlik borçlanması yapan vatandaşlar ortalama olarak 1 ila 2 yıl daha erken emekli olma fırsatları elde edebilecekler.

Doğum borçlanması…

Bir vatandaşın emekli olabilmesi için sigortalı çalışma süresi, prim gün ödemesi ve yaş şartlarını aynı anda yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar kişilerin ilk sigortalı olarak işe girdikleri süreçlere göre değişiklik gösteriyor. Eğer kadınlar doğum borçlanması yaparak erken emekli olmak isterlerse bunun için SGK üzerinden başvuru yapmaları gerekir. Tabi ki doğum borçlanması yapmak için kişilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartları yerine getiren kişiler en fazla 6 yıl daha erken emekli olma fırsatları elde edebilecekler.

Doğum yapan kadınların doğum yapmadan önce sigortalı olarak işe girmesi, doğumlarından dolayı sigorta ödemelerinin yapılmamış olması gerekir. Sigortalı olunan sürede her yapılan çocuk için 2 yıl erken emekli olma fırsatı verilir ve en fazla üç çocuk için sunulan bir yöntemdir. Eğer kadınlar sigortalı olarak çalışma hayatına başladıktan sonra 3 doğum yaparsa bu sayede 6 yıl daha erken emekli olma fırsatı elde eder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.