1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler için korkutan açıklamalar! Bunu yapanların maaşları tehlikeye girecek…
Emekliler için korkutan açıklamalar! Bunu yapanların maaşları tehlikeye girecek…

Emekliler için korkutan açıklamalar! Bunu yapanların maaşları tehlikeye girecek…

2018 yılından bu yana kadar emekli vatandaşlar için her dini bayramdan önce 1000 TL olarak bayram ikramiye ödemesi veriliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde gelen açıklama ile beraber bu ödemeler 1100 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Ramazan bayramına sayılı gün kala emekli vatandaşlar için 1100 TL emekli ikramiye ödemesi verilecek.

A+A-

2018 yılından bu yana kadar emekli vatandaşlar için her dini bayramdan önce 1000 TL olarak bayram ikramiye ödemesi veriliyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde gelen açıklama ile beraber bu ödemeler 1100 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Ramazan bayramına sayılı gün kala emekli vatandaşlar için 1100 TL emekli ikramiye ödemesi verilecek. Emekli vatandaşlar ödemelere sağlıklı bir şekilde kavuşabilmek için belirli adımlara dikkat etmeleri gerekiyor.

Son zamanlarda dolandırıcıların hedeflerine giren emekli bayram ikramiyeleri için uyarılar gelmeye başladı. Tüketiciler birliği Antalya şube başkanı olarak görevine devam eden Neşet Gündüz devletin pandemi dönemlerinden dolayı meydana gelen ihtiyaçları için verilen yardım ödemelerinde dolandırıcıların gözlerinin olduğunu, vatandaşların bu süreçler içerisinde oldukça dikkatli olmaları gerektiğine dair ifadelere yer verdi. Gündüz yaptığı açıklama sırasında dolandırıcı kesimin telefonlarına göndermiş oldukları SMS ile beraber vatandaşları dolandırmaya çalıştıklarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Sahte siteler ile bilgileri ele geçiriyorlar…

Dolandırıcılar son zamanlar içerisinde en çok izledikleri yollardan bir tanesi olarak da oltalama adı verilen yöntem olduğu dikkatleri çekiyor. Bu yöntem ile beraber vatandaşların telefonlarına gönderilen SMS ile beraber mesajlarda bayram ikramiye, destek ödemesi, pandemi yardımı, sosyal destek ödemesi almak için aşağıda yer alan linke tıklamak yeterli olacak tarzında bir ifade dikkatleri çekiyor. Resmi kurumlar aracılığı ile kullanılan SMS profilleri vatandaşların güvenliklerini kazanmak için dolandırıcılar tarafından en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi oluyor. Vatandaşlar kendilerine gelen bu mesajı resmi kurumlardan geldi sandıkları için linke tıkladıkları zaman yine resmi kurumların internet sitelerine benzer özelliklerde fakat sahte olan site ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu karşılarında olan siteye bilgilerin girilmesi durumu karşısında bilgiler dolandırıcıların ellerine geçiyor.

Devlet tarafından pandemi için verilen ödemelerde bu durum yaşanırken bir yandan da yakın zamanda verilecek emekli ikramiye ödemeleri için bu durum söz konusu oldu. Vatandaşlar için bu konularda uyarılar gelmeye başladı. Resmi kurumlar haricinde gelen linklere tıklanmaması gerektiğini ve ödemelerin bu şekilde dolandırıcı kesimlerin eline geçebilecek olduğuna dair ifadeler gelmeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.