1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler için görülmemiş maaş! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde! 2021 Zammı Belli Oldu…
Emekliler için görülmemiş maaş! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde! 2021 Zammı Belli Oldu…

Emekliler için görülmemiş maaş! SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjde! 2021 Zammı Belli Oldu…

Yaşanan korona virüs salgın süreci emeklilerin bir hayli zorluk çekmesine neden oldu. Bu zorlu günlerde gelen zam haberleri her an onların biraz daha rahat bir yaşam kalitesi elde etmesine olanak sunuyor. 2020 yılı adeta emekliler için kazanç yılı olmasının ardından 2021 Ocak zammı ne kadar olacak diye araştırmalar başladı.

A+A-

Yılın son yarışında oluşan enflasyon oranlarına göre gelecek zam oranları daha netleşmedi. Her ne kadar üç aylık enflasyon oranları belli olsa bile daha son üç aylık kısım belli değil. Belirlenen üç ayın enflasyon oranı 2.44 olarak da açıklandı. Şuan gelen tahminlere göre de son altı ayın oranının 4.49 olması bekleniyor. Peki bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar zam alacak? İşte zam konusunda merak edilen tüm detaylar...

5 Ekim tarihi ile açıklanan enflasyon oranları ardından emekliler daha bir heyecan ile maaşlara gelecek zamların ne kadar çok olacağını araştırmaya başladı. İlk üç aylık veriler açıklansa bile daha son üç aylık veriler bekleniyor.

Yeni zamlar ne zaman belli olacak?

SSK -bağkur emeklileri ve memurlar için her altı ayda bir zam geliyor. Yeni gelecek zam oranları da 2021 ocak ayı için beli olacak. 2020 yılının son altı aylık enflasyon oranlarına göre belli olacak bu zam oranları için ilk üç aylık kısmı 2.44 olarak belli oldu. Tahminler arasında ise son altı aylık süreç için toplamda 4.49 oranlarında bir enflasyon bekleniyor. Ne kadar bir oran meydana gelirse emekliler ve memurlar için o kadar zam gelecek.

Kimler ne kadar maaş alacak?

Şu an esnaf emeklileri en az 1886 TL maaş alırken 2000 yılından daha önce emekli olan vatandaşların maaşları da SSK da 2233 TL olarak dikkatleri çekiyor. 3 aylık gelen enflasyon oranlarına göre de 2.44 zam oranı ile beraber memurlarda 2287 TL olması esnaflarda da 1932 TL olması bekleniyor. Eğer beklenen zam oranı 4.49 oranları ile gelirse de esnaf için 1971 TL olması söz konusu olurken SSK emeklileri için de en düşük maaş 2333 TL olacak.

Memurlara farklar ödenecek

Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlara ocak ayında hakem kurul kararı ile uygun olan zam oranı yüzde üç olurken yeni ekonomi programı içerisinde yer alan TÜFE oranlarına göre de oluşan farklar ile maaşların artması söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.