1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliler Dikkat! Eğer Bu Başvuru Yapılmazsa Tüm Emeklilik Aylıkları Kesilecek! İşte ayrıntılar...
Emekliler Dikkat! Eğer Bu Başvuru Yapılmazsa Tüm Emeklilik Aylıkları Kesilecek! İşte ayrıntılar...

Emekliler Dikkat! Eğer Bu Başvuru Yapılmazsa Tüm Emeklilik Aylıkları Kesilecek! İşte ayrıntılar...

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verile bilgiler ışığında sahte sigorta uyarısı yapıldı. Eğer vatandaşlar emeklilik hakkı elde etmek adına sahte sigortaya başvururlarsa tüm emeklilik primleri silinebilmektedir. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar...

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verile bilgiler ışığında sahte sigorta uyarısı yapıldı. Eğer vatandaşlar emeklilik hakkı elde etmek adına sahte sigortaya başvururlarsa tüm emeklilik primleri silinebilmektedir.

Aynı zamanda sahte sigorta ile emekli olan vatandaşların emekli maaşları da kesilebilir. Bu nedenle de vatandaşların emeklilik hakkı elde etmek adına sahte sigortalılığı tercih etmeleri durumunda hemen bu başvuruyu yapmaları gerekmektedir. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Devleti yanıltarak emeklilik için sahte sigortayı tercih eden vatandaşların ödedikleri bütün primler devlete aktarılabilir. Aynı şekilde sahte sigorta ile emekli olan vatandaşların da emekli maaşları kesilebilir. Bu nedenle de vatandaşların sıkıntısız bir şekilde emekli olabilmek adına bu yoldan kaçınmaları gerekir.

Eğer vatandaşlar SGK’ ya yanlış bilgi verirlerse primleri geri dönüşümsüz olarak silinebilir. Bu nedenle de vatandaşların fiilen çalışmamaları halinde sigortalı gözükmeleri SGK tarafından büyük yaptırımlara maruz kalmalarına neden olabilmektedir.

Sahte Sigortada Primler Devlet Hazinesine Aktarılıyor!

 Eğer vatandaşlar hiçbir yerde çalışmayarak kendi primlerini darıdan yatırarak sigortalı görünmeye çalışırlarsa sahte sigortada primler devlet hazinesine geçirilebilir ve bütün ödedikleri primler geri dönüşümsüz olarak ellerinden gidebilir. Eğer vatandaşlar sigortalı görünmek için sahte sigortalılığı tercih ederlerse bu durumun fark edilmesi halinde bütün primleri devlet hazinesine geri dönüşümsüz olarak aktarılır.

Sahte Sigortada Emekli Aylıkları Kesiliyor!

Bir iş yerinde çalışmadan o iş yerine prim ödemesini yaptırarak emeklilik hakkı elde eden vatandaşların bu durumlarının tespit edilmesi halinde emekli aylıkları kesiliyor. Son dönemlerde Soysal Güvenlik Kurumu tarafından bu kişilerin tespiti için yoğun bir çalışma gerçekleştiriliyor. Bu kişilerin tespit edilmesi ardından SGK tarafından bu kişilere yaptırımlar uygulanıyor. Bu nedenle de böyle bir durumda olan vatandaşların hemen gerekli başvurularını yapmaları gerekiyor.

Aynı zamanda kaçak sigorta cezası bunu yaptıran işletme sahipleri için de geçerli. Kendisine sigorta yaptıran kişiler dışında iş yerlerinin de tespit edilmesi durumunda bu kişilere de SGK tarafından yaptırım uygulanıyor. Bu kişilerin daha önceden hastane bedelleri için ödedikleri bütün sigorta primlerini faizli olarak yeniden ödemeleri zorunlu kılınıyor.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.