1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu: Emekli maaşında flaş açıklama! 2021 Ocak ayı emekli zammı ne kadar olacak?
Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu: Emekli maaşında flaş açıklama! 2021 Ocak ayı emekli zammı ne kadar olacak?

Emekliler aylardır bu kararı bekliyordu: Emekli maaşında flaş açıklama! 2021 Ocak ayı emekli zammı ne kadar olacak?

2020 yılının son gününde emekli vatandaşlar birkaç gün sonra ne kadar maaş alacaklarını hala merak ediyor. Asgari ücret tespit komisyonunun asgari ücret zammını açıklamasının ardından meraklı gözler emekli maaşına çevrildi.

A+A-

Merkez bankasından aralık ayına dair beklenti anketinin açıklanması ile beraber maaşlar belli olmaya başladı.

SSK ve bağkur emekli maaşları için toplu sözleşme kapsamında yüzde üçlük zammın ardından enflasyonda meydana gelen farklar eklenecek. 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranları yüzde dördün üzerine ne kadar çıkarsa o kadarlık fark maaşlara zam olarak yansıtılacak.

Temmuz ve kasım ayları arasına dair beş aylık oranların açıklanması vatandaşların ne kadar maaş alacağız sorularına yanıt vermeye başladı. Açıklanan beş aylık enflasyon verilerinin yüzde 7,96 olması maaşlara en az 3,96 fark ile 6,96 maaş zammı gelmesi önünde belli ediyor. Ocak ayının 4’ünde saat 10:00 da açıklanacak aralık ayı enflasyon oranı ile de bu durum netlik kazanacak.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarında son dakika…

Esnaflar için ödenen maaşların 2036 TL ye kadar artması beklenirken memurlara gelecek zam ile en düşük maaşların 3010 TL olması ön görülüyor. Merkez bankası aralık ayı dahil olmak üzere 2020 yılı TÜFE oranlarını yüzde 14,18 olarak açıkladı.

Eğer bu durum meydana gelirse SSK ve Bağkur emekli vatandaşların maaşlarına eklenecek zam oranları yüzde 7,96 ya kadar artış gösterecek. Bu oranın yüzde 3,96lık kısmından memur ve emekliler yararlanırken en düşük SSK vatandaşların maaşları 2233 TL seviyesinden 2410 TL ye kadar artış gösterecek. Memur emeklileri en düşük maaşı ise 2814 TL seviyesinden 3010 TL ye kadar artacak.

Tabi ki söz konusu olan bu oranların netlik kazanması için aralık ayına dair enflasyon oranlarının açıklanması bekleniyor. Ocak ayında açıklanan enflasyon oranı ile beraber memur ve emekliler için maaşlara gelecek olan zam oranları net bir şekilde belli olacak. O zamana kadar net bir şey söylemek imkansız olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.