1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekliler aylardır bekliyordu! Gün içinde hesaplara en az 2044 TL yatacak…
Emekliler aylardır bekliyordu! Gün içinde hesaplara en az 2044 TL yatacak…

Emekliler aylardır bekliyordu! Gün içinde hesaplara en az 2044 TL yatacak…

Emekli vatandaşlar tarafından son zamanlarda büyük bir merakla beklenen zamlı maaşlar sonunda gün itibari ile hesaplara yatacak. Birçok iş kolunda çalışma hayatına devam eden SSK ve memur emeklileri için maaşlarında alacakları zamlara bu hafta içinde kavuşacaklar.

A+A-

SSK ve bağkur emeklileri için gelen zamlı maaş ödemeleri gün içerisinde başlayacak. Esnaflar için en az 2044 TL hesaplarına yatacak.

Emekli vatandaşların uzun zamandır bekledikleri zamlı maaşlar gün içerisinde yatmaya başlayacak. Ocak zamlarına artık kavuşacaklar.

Yüzde 8,36 zam…

Emekli maaş zamları 4 Ocak tarihinde açıklanan aralık ayına ait enflasyon oranının ardından netlik kazandı. Bunun ardından SSK emeklileri için ocak ayında gelen zam oranı yüzde 8,36 olarak açıklandı. 18 Ocak tarihi itibari ile hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödemeler en son ayın 26sı ile tamamlanmış olacak. Memur emeklileri için belirlenen zam oranları farklı geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırılmaya başlandı. Zamlı maaş ödemeleri için Bağkur emeklileri de sırasına geldi. Bağkur emeklileri için gün itibari ile başlayacak zamlı maaş ödemeleri hesaplara aktarılacak. Net maaş ödemelerinin yüzde 8,36 kadarlık kısmı kadar zam gelecek ve yüzde 4 ila 5 arasında oranlar ile ek ödeme alacaklar.

Örneğin maaşları 3 bin TL olan bir emekli için 120 TL ek ödeme fırsatı gelecek. Yeni maaşı 3250 TL ye kadar artış gelen emekli maaşlar ek ödemelerini de alacaklar. Emekli vatandaşlara gelen zam oranı ile beraber artık 3120 TL yerine 3380 TL ödeme yapılacak. En düşük Bağkur ile emekli olan esnaf emekli aylıkları geçtiğimiz yıl 1886 TL olurken bu yıl ocak ayı itibari ile 2044 TL ye kadar artacak. Bağkur ile emekli olan tarım işçileri için ödemeler bin 524 TL seviyesine gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.