1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli vatandaşlara zam müjdesi geldi! SSK – SGK ve Bağkur’lu herkesi ilgilendiriyor…
Emekli vatandaşlara zam müjdesi geldi! SSK – SGK ve Bağkur’lu herkesi ilgilendiriyor…

Emekli vatandaşlara zam müjdesi geldi! SSK – SGK ve Bağkur’lu herkesi ilgilendiriyor…

Emekliler için intibak zammı gelecek mi ve son durum ne oldu? Ülke içerisinde yer ala yaklaşık 5.2 milyon emekli adına uzun süredir beklenen intibak için müjdeli haber geliyor. TUED, 2000 senesinden önce emekli olanlar için sağlanmış imkanların, daha sonrasında emekli olanlar için sunulması da talep ediliyor. SSK SGK Bağkur ile emekli olanlar için 355 TL intibak iddiası ardından gelen heyecan

A+A-

SSK SGK Bağkur ile emekli olanlar için 355 TL intibak iddiası ardından gelen heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki intibak zammı yapılacak mı konu hakkında son durum ne oldu? İşte merak edilen tüm detaylar...

TUED başkanı Kazım Ergün; intibak ödeme düzenlemeleri ile beraber arada meydana gelen farkın kapanacağını dile getirdi. Eğer beklenen talep hayata geçerse maaşların yanı sıra bir de ekstra gelir elde edilmiş olacak. Peki emekli için intibak zammı gelecekmi ve son durum ne oldu?

Emekli intibak yasasında son durum

Emekli vatandaşlar adına gelen intibak düzenlemesi ile beraber araştırmalar devam ediyor. Fakat konu ile alakalı olarak resmi bir açıklama net olarak yapılmadı. TUED başkanı ise 2000 yılından daha önce emekli olanlar için yapılacak intibak düzenlemesi ardından emekliler için yeni uygulama da talep etti. TUED genel başkanı Kazım Ergün yapmış olduğu açıklamalar sırasında 2000 senesinden önce emekli olan kişiler ile daha sonra emekli olan kişilerin aylıkları arasında fark olmasına dikkatleri çekti. Bunun ardından 2000 senesinden sonra emekli olan vatandaşların aleyhine olacak bu farklılığın intibak ile kapatılacak olduğunu dile getirdi.

2000 yılından daha sonra emekli olan vatandaşlar adına intibak uygulaması uzun yıllar boyu talep edildi. Bunun ardından ise açıklaması sırasında;  "2000 yılı öncesi ile 2000 sonrası emeklilerin aylıkları arasında ortalama 300 lira fark söz konusu. 2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibakın, yeni yılda 2000'den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimizi içeren bir mektup yazıp, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdik." sözlerine yer verdi.

Belirli zamanlar ile yapılan seyyanen zamlar ile beraber emeklilerde kısmen de olsa rahatlamayı sunarken, sosyal güvenlik mevzuatı içerisinde yer alan değişiklikler ile aylık hesaplama yöntemleri sırasında istenilen düzey ile eşitliğin tam olarak sağlanamadığı dile geldi. Ardından da 2008 ekim itibari ile çalışma sürelerinin daha da uzaması emekli aylıklarında kayıpların artmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine inanıyoruz....

Ergün; emekliler adına bayram ikramiyesi, 2000 senesinden önce SSK emekliler adına gelen intibak, konut edindirme yani KEY, 65 yaş üzerinde olan vatandaşlar adına ücretsiz ve indirimli seyahat, ev sahibi olmayan vatandaşlar adına konut imkanları gibi farklı yollar ile memnuniyetlerini dile getirerek konuşmasına şunları ekledi.  "Çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır. Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz."

Emekli maaşı temmuz ayında ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına bir ocak bir de temmuz ayında olmak üzere yılda iki kere zam yapılıyor. Bayram ikramiyeleri ile temmuz ayında maaşlarını erken alan kişiler temmuz ayında zam aylarını yaşadılar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.