1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Vatandaşlara Yeni Devlet Yardımı! Emekli Ailelere 441 TL Yardım Yapılacak…
Emekli Vatandaşlara Yeni Devlet Yardımı! Emekli Ailelere 441 TL Yardım Yapılacak…

Emekli Vatandaşlara Yeni Devlet Yardımı! Emekli Ailelere 441 TL Yardım Yapılacak…

Memurlara yapılacak olan aile yardımı için yeni yılda en az %3 zam oranı beklenirken emeklilere aileyardımı konusu da son dönemlerin en çok merak edilen konularından birisi haline geldi. Memurluk döneminde alınan aile yardımının emeklilik döneminde de verilmesi bekleniyor.

A+A-

Eğer emekli vatandaşlara da aile yardımı verilmeye devam edilirse iki çocuğu olan emekli vatandaşlar aylık olarak 441 lira aile yardımından faydalanabilecekler. Konuya ilişkin olarak henüz net bir açıklama olmasa da pek çok vatandaş bu taleplerin hayata geçmesini bekliyor. İşte memurluk döneminde verilen aile yardımının emeklilik döneminde de verilmesine ilişkin haberin detayları..

Emeklilere aile yardımı verilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği ve Memurlar konfederasyonu talepleri ile memurluk döneminde verilen aile yardımı ödemelerinin emeklilik döneminde de verilmesi istenmişti. Bu taleplerin hayata geçmesi söz konusu olursa eğer memurluk döneminde verilen aile yardımından emeklilik döneminde de faydalanmak mümkün olacak.

Ocak ayında yapılacak olan zamla birlikte memurların maaşlarında ve bununla birlikte aile yardımı ödemelerinde de bir artış meydana gelecek. Ocak ayında yapılacak olan zam ile birlikte memur maaşları ve aldıkları aile yardımları da en az %3 oranında artırılacak. Bu zam ile birlikte memurlar için yapılan eş yardımı 351,09 liradan 361,62 liraya yükseltilecek. Yine 0-6 yaş arası çocuklar için yardım 77,23 liradan 79,24 liraya ve 6 yaşın üzerindeki çocuklar için de çocuk yardımı 38,62 liradan 39,77 liraya yükselecek.

Memurlara zam ardından aile yardımları da bu zamların oranında bir artış yaşayacak. Eşleri çalışmayan ve 6 yaş üzerinde iki çocuğu olan memurlar, yapılacak olan zamla birlikte aile yardımı olarak 428 lira yerine 441 lira olacak yardımlardan faydalanabilecekler. Eğer yapılacak olan zamlarda Ocak ayında enflasyon farkının olması durumunda bu miktar daha fazla yükselecek. Yine memurların aldıkları bu yardımlardan eğer talepler hayata geçerse emekli vatandaşlar da faydalanabilecekler.

Konuya ilişkin olarak henüz net bir açıklama olmasa da Kasım ayında toplu sözleşmeye taşınmış olan talepler için toplantıların gerçekleştirilmesi bekleniyor. KPDK toplantısında bu konunun karara bağlanması söz konusu. Eğer bu talepler hayata geçerse SSK ve Bağ-kur emeklisi ve memur emeklileri de her ay ödenen aile yardımlarından faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.