1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı: 12.050 TL'ye Kadar Yükseldi!
Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı: 12.050 TL'ye Kadar Yükseldi!

Emekli Promosyonları Rekor Seviyeye Ulaştı: 12.050 TL'ye Kadar Yükseldi!

Emekli vatandaşlar için maaş zammının yanı sıra promosyon miktarlarında yaşanan artış büyük bir sevinçle karşılandı. Bankalar, emeklilere yönelik promosyon miktarlarında yaşanan artışla birlikte adeta bir rekabet haline geldi.

A+A-

Emekli vatandaşlar için maaş zammının yanı sıra promosyon miktarlarında yaşanan artış büyük bir sevinçle karşılandı. Bankalar, emeklilere yönelik promosyon miktarlarında yaşanan artışla birlikte adeta bir rekabet haline geldi. Bugün sabah saatlerinde duyurulan habere göre SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve EYT'li emeklilere önce belirlenen 7.500 TL olan promosyon miktarı 12.050 TL'ye kadar yükseldi.

2018 yılından bu yana emekli vatandaşlara bankalar aracılığıyla promosyon verilmekte. Bankalar ve SGK arasında yapılan anlaşma sonucunda belirlenen maaş promosyonları, emekli vatandaşlara sağlanıyor. Emekli maaşını 3 yıl süresince seçtiği bankaya taşıyan ve taahhüt sözleşmesini imzalayan emeklilere, bu promosyonlar geri ödemesiz bir şekilde veriliyor. Geçen yıl yapılan promosyon miktarlarındaki artışla birlikte, 2023 yılında maaş zamlarıyla beraber promosyon rakamları da yükseldi. Bugün duyurulan haberle birlikte emekli promosyonlarındaki artış resmiyet kazandı.

Emekli vatandaşlara yönelik müjde, Kurban Bayramı ikramiyesinin ardından geldi. Birçok banka, Akbank, Ziraat Bankası, ING Bank, Vakıfbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye İş Bankası, Finansbank, Garanti Bankası gibi bankalar, promosyon kampanyalarını yeniledi. Haziran ayı itibariyle emeklilere 15.000 TL'ye kadar promosyon verilecek. Özel bankalar arasında 15.000 TL'ye kadar promosyon verenler dikkat çekiyor.

Kamu bankalarında ise emekli vatandaşlara verilen promosyon miktarları özel bankalara göre daha düşük kaldı. Kamu bankaları genellikle 5.000 TL seviyesinde promosyon sunuyor. Ancak Temmuz ayı itibariyle promosyon miktarlarında bir artış bekleniyor. Bu güncellemeyle birlikte Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıf Bankası'nın emekli vatandaşlar tarafından maaş bankası olarak daha fazla tercih edilmesi bekleniyor.

Emeklilere sunulan promosyonlardaki artış, hem vatandaşların ekonomik durumuna katkı sağlıyor hem de bankalar arasında rekabet ortamı oluşturuyor. Bu rekabet sayesinde bankalar, müşterilerine daha iyi hizmetler sunma ve daha cazip tekliflerde bulunma konusunda kendilerini sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.