1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emekli Olmayanlar Müjde! Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 2 Bin 135 TL! Başvurular Bitmeden Hemen Yararlanın!
Emekli Olmayanlar Müjde! Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 2 Bin 135 TL! Başvurular Bitmeden Hemen Yararlanın!

Emekli Olmayanlar Müjde! Başvuran Herkese Geri Ödemesiz 2 Bin 135 TL! Başvurular Bitmeden Hemen Yararlanın!

Son dakika duyuruları arasında bulunan bir haber, emekli olamayan vatandaşlarda erken bayram havası estirdi. Yapılan duyurular kapsamında emekli olamayan her vatandaşa başvuru yapması halinde 2 bin 135 TL ödeme yapılacak. Tüm ayrıntıları sizin için derledik.

A+A-

Son dakika duyuruları arasında bulunan bir haber, emekli olamayan vatandaşlarda erken bayram havası estirdi. Yapılan duyurular kapsamında emekli olamayan her vatandaşa başvuru yapması halinde 2 bin 135 TL ödeme yapılacak.

Vatandaş, yıllarca çalışıp prim ödemesi yapmasına rağmen bazı sebeplere bağlı olarak emekli olamamışsa devlet tarafından verilen destekten yararlanabilecek. Herkesin merak içerisinde beklediği konunun ayrıntıları nedir? Ödeme kimlere yapılacak? Ödemeden yararlanmak isteyenler nereye ve nasıl başvuru yapacak?

Devlet 2 bin 135 TL Destek Sağlayacak

Son dakika açıklamaları ile gündeme bomba gibi düşen habere göre, 10 yıl boyunca prim ödemesi yapmış, ancak diğer emeklilik şartlarını henüz yerine getirememiş olan vatandaşlar emekli olma şansına sahip olamamaktadır. Ortaya çıkan bazı mağduriyetlerin önlenmesi için yapılan çalışmalar kapsamında emekli olamayan vatandaşlara devlet tarafından destek sağlanacak.

10 Yıl Prim Ödemesi Yapmış Olanlara Müjde!

10 yıl süreyle yani 3652 gün ödemesi bulunan ancak emekli olma şartlarını karşılamadığı için emekli maaşı almaya hak kazanamayan vatandaşa devlet desteği sağlanacak. Uygulama kapsamında emekli olamayan vatandaşlara 3 ayda bir verilecek olan 2 bin 135 TL devlet yardımından, sadece 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar yararlanacak.

2 Bin 135 TL Ödeme Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Son dakika açıklaması olarak gündeme düşen habere göre 3 ayda bir kez 2 bin 135 TL olarak yapılacak ödeme için başvuru yapanların 65 yaşını doldurmuş olması ve en az 10 yıl prim ödemiş olması gerekiyor.Bu şartlara uygun vatandaşlar tarafından bulundukları illerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüklerine yapacakları başvurular sonrasında devlet yardımı almaya hak kazanabilecek.

10 yıllık prim ödemesine rağmen işten çıkarılma, iş bulamama veya hastalık sebebiyle çalışamayan ve emeklilik hakkı elde edemeyen herkes, karşılıksız devlet desteğinden yararlanmak için yanlarında bulunduracakları T.C kimlik numaralarıyla bizzat başvuru yapabiliyor. Vatandaş adına başkaları tarafından yapılacak olan başvurular ise değerlendirme dışı tutularak kayıt altına alınmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum