1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Olmak İsteyenlere Kötü Haber Geldi! O Paket Yürürlüğe Girdi
Emekli Olmak İsteyenlere Kötü Haber Geldi! O Paket Yürürlüğe Girdi

Emekli Olmak İsteyenlere Kötü Haber Geldi! O Paket Yürürlüğe Girdi

İnsanlar hayatları boyunca çalışmakta ve sonrasında emekli olma hayalleri kurmaktadırlar. Bu süreçte ise emekli olmak isteyenler sürekli olarak güncel gelişmeleri araştırmaktadırlar. Geçtiğimiz dönemlerde Meclis’e sunulan istihdam paketi ile ilgili gelişmeler yaşandı.

A+A-

Meclis tarafından onaylanan bu paket sonrasında ise emekli olmak isteyenler, emeklilik prim günlerinin dolmasını beklemek istemedikleri için oldukça keyifsizler.

İşçiler için normal dönemde tam çalışıp sonrasında ise kısmı çalışma sağlayan kişilere vergi istinası geldi. Tam zamanlı çalışan işçiler sonra ki dönemde kısmı çalışma dönemine geçmesi durumunda bir yıl boyunca gelir vergisi ödemek zorunda kalacak. Bu kanunun. yer alması ile birlikte vatandaşın çalışmadığı dönemlerde ise altı ay kadar başka bir işçi olması gerekmekte. Yeni yılda beklenen gelir vergi istisnası ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. Bu dönem içerisinde ki vergi istisnası 290 TL’dir ve asla bu miktarı aşmamalıdır.

PRİM GÜNÜ İLE İLGİLİ GELİŞMELER SONRASINDA İŞ ZORLAŞIYOR

Değişen paket ve sürekli olarak güncellenen bilgiler sonrasında emekli olmak isteyen vatandaşların prim gününü doldurması daha da zorlaşacak. Çalışan vatandaşlar artık haftada 45 saat çalışması gerekecek ve bu da aylık dönemde ise 180 saate denk gelecek.

Yirmi beş yaşının altında ki çalışanlar eğer aylık on gün altında çalışıyorlar ise bu kişiler için sigorta ödemesi yapılamayacak. Bu durumda da işçilerin sigortaları olmayacak. İşe gittiği günler üzerinden sigortalı olarak gözükecekler.

EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN GÜNÜN DOLMASI GEREKİYOR

İnsanlar son çıkan yasalar ile birlikte 1999 döneminden sonra emeklilikte yaşa takılmak ile ilgili araştırmalar yapmakta. Emekli olabilmek isteyen vatandaşların çoğu prim ve sigortaları dolmuş durumda. Fakat bu yasalar gereği bir önem arz etmemekte ve emeklinin yaşının dolması gerekecek.

Artık vatandaşların Eylül 1999 sonrası işe başlama durumları neticesinde emekli olma yaşı 65 oldu. Bu süreçte birçok kişi sorun yaşarken vatandaşların gününün dolmasını beklemesi gerekecek. Erkeklerde askerlik borcu ve kadınlarda ise doğum borcundan dolayı emekli olma yaşı iki üç sene düşebilir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.