1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli Olmak İsteyenler Dikkat! Bu Tarihler Çok Önemli… Az Prim Ödeyerek Hemen Emekli Olun!
Emekli Olmak İsteyenler Dikkat! Bu Tarihler Çok Önemli… Az Prim Ödeyerek Hemen Emekli Olun!

Emekli Olmak İsteyenler Dikkat! Bu Tarihler Çok Önemli… Az Prim Ödeyerek Hemen Emekli Olun!

2008 tarihinden önce sigorta girişi bulunan kişiler; erken emeklilik formüllerinden yararlanabiliyor. Erken emeklilik fırsatlarından yararlanmak isteyen kişiler; zaman zaman bazı avantajlardan yararlanarak, hayallerine kavuşabiliyor. Erkenden emekli olmak isteyen kişilerin; ne zaman sigortalı oldukları büyük önem taşıyor.

A+A-

2008 Yılından Önce Sigortalı Olanlar Neden Erken Emekli Olacak?

Emeklilik için en önemli tarih 1999 yılıdır. 1999 yılından önce sigortalı olanlar, sigortasız çalışanlardan daha avantajlı oluyor ve erken emekli olabilirler. Fakat 2008 yılında emekli olanları ise farklı avantajlar bekliyor.

9 Eylül 1999 tarihinden 30 Nisan 2008 yılına kadar sigortalı bir işte çalışan kişiler; 2008 tarihinden sonra çalışanlara nazaran çok daha avantajlıdır.

En avantajlı konumsa, 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışan kişilerdedir. Bu çalışan kişiler; 3.600 gün prim ödemesi yaparak ve 15 yıllık sigortalılık sürelerine uyarak erkenden emekli olabilirler.

30 Nisan 2008 tarihinden önce ilk sigorta kaydı yapılan kişiler ise; 4 Bin 500 gün prim ödemesi yaparak emekli olabilirler. Fakat bu vatandaşların ek olarak 25 yıllık sigortalık süresine de uymaları gerekmektedir. Tüm şartlar bu şekilde sağlandığı takdirde; erkenden emekli olabilirler.

2008’den önce emekli olan kişilerde Emeklilik Şartı

Bu vatandaşlar 30 Nisan 2008 tarihinden önce sigorta girişlerini yaptırmış olmalı. Aksi takdirde diğer şartlar da önemsiz olup; erkenden emeklilikten yararlanmaları engellenebiliyor. Buna ek olarak 99 yılı öncesinde sigortalı olanlar kadar, 2008 yılı öncesinde sigortalı çalışanları da bir takım avantajlar bekliyor. O Avantajlar;

  • 30 Nisan 2008 tarihi öncesinde sigortalı olan kişiler; emekli olsalar dahi istedikleri işlerde çalışabilirler.
  • Belirtilen tarihin öncesinde sigorta girişi olanlar; 4 Bin 500 Gün prim ile emekli olabilirler. Fakat 2008 tarihi sonrasında prim günü 5 Bin 400’e çıkar.
  • 25 yıllık sigortalık süresi sağlandığında; erken emeklilik şansı artar
  • 30 Nisan 2008 yılı sonrasında sigortalı olarak çalışmaya başlayanlar ise; en talihsizler olarak tanımlanmakta ve erken emeklilik avantajlarından yararlanamamaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler