1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli olamayan vatandaşlara 2135 TL Ödeme Müjdesi Geldi! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…
Emekli olamayan vatandaşlara 2135 TL Ödeme Müjdesi Geldi! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…

Emekli olamayan vatandaşlara 2135 TL Ödeme Müjdesi Geldi! Hemen Başvuru Yaparak Alabilirsiniz…

Emekli olmayan vatandaşlar için yeni bir gelir kapısı açıldı. Yoğun bir şekilde araştırılan 2135 TL ödeme alma fırsat; 65 yaş üzerinde olan vatandaşlar için hayati önem taşıyor. Peki, emekli olmayanlar nasıl maaş alabilir? Emekli olmayanlara 2135 TL veriliyor mu?

A+A-

Emekli Olmayanlar Nasıl Maaş Alabilir?

Emekli olmayan vatandaşlar, 65 yaş üstüyse 2135 TL maaş alabilirler. Bunun yanı sıra sağlamaları gereken bir takım şartlar daha bulunuyor. Ek olarak 65 yaşını aşmamış ama engeli bulunan kişiler de maaş alabilirler. Aylık başvurusu yapabilmek için, vatandaşların bağlı oldukları kaymakamlığa giderek başvuru yapmaları gerekiyor. Yanlarında kimlik kartlarının bulunması, başvuru için yeterli olacaktır.

Kişi bireysel olarak başvuru yapacak durumda değilse; vasi aracılığıyla da başvurularını gerçekleştirebilirler. Gerekli inceleme sonucunda ise olumlu ya da olumsuz sonuçlar irtibat numaraları aracılığı ile bildirilecektir.

65 Yaş Aylığı Ne Kadardır? Nereden Alınır?

65 yaşından daha yaşlı olan kişilere ödenecek olan tutar; her yıl asgari ücret üzerinden hesaplanmaktadır. 2019 yılında 65 yaş aylığı 637 Türk Lirası olarak verilirken, 2020 yılında zamlanarak 673 Türk Lirasına çıkmıştır. Maaşlar, düzenli olarak Ziraat Bankası şubelerine yatırılır. Yakınlarda Ziraat Bankası bulunmuyorsa; PTT şubesi aracılığı ile ulaştırılır. Emekli vatandaşlar evde bakım aylığı ile 65 yaş aylığıyla beraber; düzenli olarak 2135 TL maaşa kavuşurlar.

65 Yaş Aylığı Şartları

SGK kapsamında dul, yetim ya da emekli aylığı alamayan; aynı zamanda çalışmayan kişilere devlet tarafından ödeme yapılır. Ödeme alabilmek için;

  • Vatandaşın herhangi bir sosyal güvencesinin olmaması,
  • 65 Yaşında ya da 65 yaşından daha büyük olması,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Bunlara ek olarak vatandaşların aylık gelir tespitinin ardından hanede yaşayan kişilerin gelirlerinin asgari ücretin 3’te 1’inden daha az olması gerekmektedir. 2020 yılı için kişi başı gelirin 701 TL altında olması şart koşulmuştur. SGK’ya vatandaşların adına uzun ya da kısa sigorta prim ödemesinin yapılmamış olması da sağlanması gereken şartlardan birisidir.

Nafaka, dul ya da yetim aylığı alan kişiler; kesinlikle 65 yaş aylığından yararlanamazlar. Maaş alınabilmesi için düzenli bir gelirin bulunmaması gerekmektedir.

Kaymakamlık bünyesinde olan Sosyal yardımlaşma vakıflarından alınan muhtaçlık belgesi ile başvuru yapıldığında; avantaj sağlanmaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.