1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli memur zammı Son dakika gelişmesi! Sabah saatlerinde müjde geldi: Enflasyon refah payı ile ek zam duyuruldu!
Emekli memur zammı Son dakika gelişmesi! Sabah saatlerinde müjde geldi: Enflasyon refah payı ile ek zam duyuruldu!

Emekli memur zammı Son dakika gelişmesi! Sabah saatlerinde müjde geldi: Enflasyon refah payı ile ek zam duyuruldu!

Memur ve emekli maaş zammı son dakika haberi... Milyonlarca kişinin beklediği beklenen ücret artış oranlarına ilişkin yeni gelişmeler oldu. Temmuz ayı zamları yavaş yavaş belli oluyor. Bu kez maaşlara rekor zamlar yapılacak. Hem emekliler hem de memurlar enflasyon düzeltmesi, refah ikramiyesi ve sabit oranlı artışlar alacak. Üç kat zam ile maaşlar artacak.

A+A-

Memur ve emekli maaş zammı son dakika haberi... Milyonlarca kişinin beklediği beklenen ücret artış oranlarına ilişkin yeni gelişmeler oldu. Temmuz ayı zamları yavaş yavaş belli oluyor. Bu kez maaşlara rekor zamlar yapılacak. Hem emekliler hem de memurlar enflasyon düzeltmesi, refah ikramiyesi ve sabit oranlı artışlar alacak. Üç kat zam ile maaşlar artacak. Beklenen asgari artış oranı yüzde 45'i aştı. İşte emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin son gelişme...

Seçimlerin ardından maaş zam haberleri gündemde olmaya devam ediyor. Emekliler ve memurlar maaş zamlarına ilişkin son haberleri merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce birkaç gün önce yapılan kabine toplantısının ardından maaş zamlarının bayram öncesi kesinleşeceğini açıklamıştı.

Zam oranlarına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Memur ve emekliler için oranlar belirlendi. Enflasyon düzeltmesi, sosyal yardım ikramiyesi ve sabit oranlı zam olmak üzere hem emeklilere hem de memurlara eş zamanlı üç zam yapılacak. Ayrıca emekliler sürpriz ödeme alacak. Bayram ikramiyesi de artırılacak. İşte emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin son gelişmeler...

EMEKLİLER VE DEVLET MEMURLARINA BÜYÜK ARTIŞLAR GELİYOR

Emekli ve memurlara yönelik Temmuz ayı zamları merakla bekleniyor. İlk beş aya ait enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Ancak, kesin oranlar hala Haziran verilerini bekliyor. Merkez Bankası'nın 6 aylık enflasyon tahminine göre emekliler ve memurlar için yüzde 20'lik enflasyon düzeltmesi bekleniyor.

Ancak emekli ve memur maaş artışları sadece enflasyon oranıyla sınırlı kalmayacak. Ayrıca sosyal yardım ikramiyesi ve maaşlara sabit oranlı bir zam eklenecek. Bu nedenle, maaşlar için asgari artış oranı en az yüzde 45 olacaktır.

EN DÜŞÜK DEVLET MEMURU MAAŞI 22 BİN TL BELİRLEDİ

Memurlar ve emekliler zam oranlarını merakla beklerken, en düşük memur maaşı aylar öncesinden belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesi Memur-Sen Genel Kurulu'nda Temmuz ayından itibaren en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağını açıklamıştı. Bu da şu anda 11 bin 500 TL olan en düşük memur maaşına yüzde 90'ın üzerinde zam yapılacağı anlamına geliyor.

Memur maaşına zam oranı hesaplanırken en düşük memur maaşına yapılan zam dikkate alınır. Bu, üst düzey memurlar ve emekli memurların da önemli maaş artışları alacağı anlamına geliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA ARTIŞ ORANLARI DA AÇIKLANDI

Memur maaşlarına zam oranlarının yanı sıra emekli maaşlarına zam oranları da belirlendi. Asgari emekli aylığının 10 bin TL'ye çıkması beklenirken, emeklilerin asgari yüzde 45 zam alacağı tahmin ediliyor. Ancak son zamanlarda emeklilere yapılan kademeli zamlar da tartışılıyor. Emekli aylığı zammı Kurban Bayramı tatilinden önce kesinleşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.