1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli Maaşlarında Yeni Dönem: SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Yönelik 2'li Formülle En Düşük Maaş Beklenen 14.500 TL'ye Çıkıyor!
Emekli Maaşlarında Yeni Dönem: SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Yönelik 2'li Formülle En Düşük Maaş Beklenen 14.500 TL'ye Çıkıyor!

Emekli Maaşlarında Yeni Dönem: SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Yönelik 2'li Formülle En Düşük Maaş Beklenen 14.500 TL'ye Çıkıyor!

En düşük emekli maaşı için beklenen zammın detayları belli oldu. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan zammın ardından en düşük emekli maaşı 14.500 TL'ye yükselecek.

A+A-

Son dakika: SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Müjdeli Haber!

En düşük emekli maaşı için beklenen zammın detayları belli oldu. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan zammın ardından en düşük emekli maaşı 14.500 TL'ye yükselecek. İşte, emekli maaşı zammı ve detayları:

Emekli Maaşı Zammı: Emekli maaşı zammı Temmuz ayında yapılacak ve emeklilere yeni bir nefes aldıracak. Emekli maaşlarının artışı için 2'li formül üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu formülde enflasyon oranları doğrultusunda emekli maaşlarının artırılması planlanıyor.

Destek Paketi Açıklanıyor: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için hazırlanan destek paketinin mayıs ayı içinde duyurulacağını açıkladı. Bu paket içerisinde emeklilere yönelik gıda, giyim, ve fatura gibi destekler yer alacak. Özellikle en düşük emekli maaşı alan ve dar gelirli gruplar destek kapsamında olacaklar.

Temmuz 2024 Zamı: Emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz 2024 zamı için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda zam oranları belirleniyor. Şu ana kadar açıklanan verilere göre emekli maaşlarına yüzde 18.72 zam kesinleşti. Ancak Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini ve güncellemesi ile birlikte emekli maaşlarına beklenen zam oranı yüzde 25'e yükseldi.

En Düşük Emekli Maaşı: Ocak 2024'te 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı için çalışmalar sürüyor. İki formül üzerinde değerlendirme yapılıyor. Birincisi, en düşük emekli maaşının enflasyon oranları doğrultusunda artırılması ve bu durumda en düşük emekli maaşı 13.000 TL'ye yükselecek. İkinci formül ise en düşük emekli maaşına 4.500 TL'lik seyyanen bir zam yapılması ve böylece yeni en düşük emekli maaşının 14.500 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor.

Temmuz ayının başında net bir açıklama yapılması bekleniyor. Emeklilere yönelik bu desteklerle birlikte milyonlarca emekli için ekonomik rahatlama sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.