1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarında herkesi şaşkına çeviren zam oranı: Milyonlarca insanı ilgilendiren açıklama…
Emekli maaşlarında herkesi şaşkına çeviren zam oranı: Milyonlarca insanı ilgilendiren açıklama…

Emekli maaşlarında herkesi şaşkına çeviren zam oranı: Milyonlarca insanı ilgilendiren açıklama…

Emekli maaşlarına zam gelmesi için sayılı gün kalması ardından flaş açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalara bakılacak olduğu zaman resmen duyuruların gelmesi herkesi şaşkına çevirdi. Emekli maaşları ile ilgili açıklanan son dakika oranları herkesi şok etti. Resmi gazetede yayına alınan bilgilere bakılacak olduğu zaman yaş sınırlarını

A+A-

Emekli maaşlarına zam gelmesi için sayılı gün kalması ardından flaş açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüz binlerce emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren açıklamalara bakılacak olduğu zaman resmen duyuruların gelmesi herkesi şaşkına çevirdi. Emekli maaşları ile ilgili açıklanan son dakika oranları herkesi şok etti. Resmi gazetede yayına alınan bilgilere bakılacak olduğu zaman yaş sınırlarını geçen öğretmenlerden ilkokul ve halk eğitim merkezlerinden ders ücretleri karşılığı ile ders vermeye devam etmelerinden ötürü emekli aylıklarında kesinti oluyor.

Bu durum karşısında açılan davaya bakan Ankara 7. İdare mahkemesi kapsamında dosyada uygulama konusunda 5335 sayılı bazı kanun ile kanun hükümlerinde kararnameler üzerinde değişiklik olması konusunda bazı hükümlerin iptal edilmesinin istenmesinden ötürü anayasa mahkemesine başvuru yapıldı.

Başvuru sırasında kanunda yer alan emekli aylıklarını almak için her derece ile türde olan örgün ve yaygın olan eğitim kurumları üzerinde ders ücretleri karşılığı olarak görevlerine devam edenlerin emekli aylıklarından kesilmesi düzenlemesinin iptal edilmesi talep edildi. Düzenleme ile sosyal hukuk devletindeki amaç ve görevleri ile ilgili olan eşitlik ilkesinden ötürü bağdaşma olmadığı ileri sürülen bir konu oldu.

Ret kararı geldi…

Başvuru sırasında "5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'na göre emeklilik aylığı bağlananlar" yönünde incelemeleri yapan anayasa mahkemesi kapsamında iptali istenmiş olan düzenleme ile anayasa kurallarına aykırı olmamasından ötürü iptal istemi ret edildi. Yüksek mahkeme tarafından sunulan gerekçeye bakılacak olduğu zaman emekli aylıkları aldıkları sırada her derece ve türde olan örgün ya da yaygın eğitim kurumlarında ders ücretleri ile ders verme görevlerine devam edenler, kural uyarısı tarafından 65 yaşını doldurmalarının ardından emekli aylıklarının kesilecek olduğuna dair kararlar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.