1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Maaşlarında Devrim Niteliğinde Karar: Cumhurbaşkanı Tarafından Müjdeli Haber geldi:
Emekli Maaşlarında Devrim Niteliğinde Karar: Cumhurbaşkanı Tarafından Müjdeli Haber geldi:

Emekli Maaşlarında Devrim Niteliğinde Karar: Cumhurbaşkanı Tarafından Müjdeli Haber geldi:

Son dakika... En düşük emekli maaşına zam müjdesi geldi. Bugün saat 14.00'te açıklama yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni zamlı maaşları duyuracak. Emekli maaşına zam son dakika gelişmeleri 15 milyon emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaş zammı adeta yılan hikayesine dönerken yüzde 25'lik zam oranı emeklileri memnun etmedi.

A+A-

Son dakika... En düşük emekli maaşına zam müjdesi geldi. Bugün saat 14.00'te açıklama yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni zamlı maaşları duyuracak.

Emekli maaşına zam son dakika gelişmeleri 15 milyon emekli vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Emekli maaş zammı adeta yılan hikayesine dönerken yüzde 25'lik zam oranı emeklileri memnun etmedi. Ayrıca siyasi isimlerden de emekli maaş zammında artış konusunda çağrılar geldi. İlk çağrıyı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli emekliye 25'lik zammı ek olarak 8.000 TL SEYYANEN zam yapılması gerektiğini söyledi. Bahçeli'nin bu açıklamalarının ardından da hareketlilik başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan %19,77 enflasyon farkına ek olarak 5 puanlık refah payı ile birlikte emekli maaşlarına %25 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. Ayrıca 7500 TL olan en düşük emekli maaşına da zam yapılmayacağı bildirildi. Ancak emekliler zam kararı sonrası tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi. Emekliler verilen zam oranını beğenmezken enflasyon karşısında ezildiklerini savundu. Emeklilerin bu talepleri üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de AK Parti hükümetine çağrı geldi. Devlet Bahçeli emekli maaşlarına yapılan %25'lik zammın yetersiz kaldığını belirterek memura verildiği gibi emekliye de 8.077 TL'lik seyyanen zam verilmesi gerektiğini ifade etti. Bahçeli'nin bu çağrısı sonrası da harekete geçirildi.

BUGÜN SAAT 14.00’TE BELLİ OLACAK

Emekli maaş zammı ile ilgili yapılacak olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısı dün ertelenmişti. Toplantı bugün saat 14.00'te yapılacak. Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrası toplantının ertelenmesi dikkatlerden kaçmadı. Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre hükümet emekliye ek zam teklifi hazırlıyor. AK Parti grup başkanından da bu yönde açıklamalar geldi. Yani emekli maaşlarına ek zam için yeşil ışık yandı. Dün ertelenen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bugün saat 14.00'te yapılacak. Yani emeklinin yeni zamlı maaşları bugün belli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA ZAM BEKLENİYOR

Emekli maaş zammı son dakika gelişmelerine göre bu defa en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara da müjde geliyor. En düşük emekli maaşında da artış yapılması için düğmeye basıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında hızlı bir çalışma yürütülüyor. Memurlara verilen seyyanen zammın emeklilere de verilmesi talebi varken verilecek olan zam oranları memurdan daha düşük olabilir. Ancak bu defa en düşük emekli maaşına da zam gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

En düşük emekli maaşı yılbaşında 5.500 TL olarak belirlenmişti. Ancak emeklilerin talebi üzerine Mart ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşına yeni bir düzenleme yapılmış ve 7500 TL'ye yükselmişti. Temmuz zammından en düşük emekli maaşı alanların faydalanamayacağı yönünde yapılan açıklama ise milyonları hayal kırıklığına uğratmıştı. Şimdi en düşük emekli maaşı zammı ile ilgili de yeni bir düzenleme geleceği düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.