1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emekli maaşlarında 355 TL zam artışı olacak mı? Emekli intibak yasasında son durum nedir?
Emekli maaşlarında 355 TL zam artışı olacak mı? Emekli intibak yasasında son durum nedir?

Emekli maaşlarında 355 TL zam artışı olacak mı? Emekli intibak yasasında son durum nedir?

Çok sayıda SSK ve Bağkur ile emekli olan isimler 2020 yılı içerisinde intibak zammı alıp alamayacak olduğunu bekliyor. Tek yol şuan için TBMM den bu durumun geçmesi. İşte haberin merak edilen devamı...

A+A-

İntibak Yasası Üzerinde Son Gelişmeler!

TEÜD genel başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre 2000 yılından önce emekli olanlar ve sonrasında emekli olanların aylıkları arasında farklılıklar yer alıyor. 2000 sonrası emekli olan isimlerin aleyhine olan durumun düzenlemesi adına gerekli adımların atıldığını ekledi.

2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olan isimlerin aylıkları arasında nerede ise 300 TL bir fark olduğu dile getirildi. Yeni yılda da yapılacak bir intibak sözleşmesi ile 2000 yılından sonra emekli olanların haklarını almak üzere belirli adımlar atılıyor. Ekim 2008 sonrasında çalışma süresinin artması ile emekli aylıkları üzerinde olan kayıpların daha çok artmasına dikkatler çekildi.

Emekli Maaşları Üzerinde Ne Kadar Zam Olacak?

Bu müjdeli haber ardından en az 55 en fazla çeşitli etkenlere bağlı olarak değişen durum ardından 355 TL ye kadar zamların çıkması söz konusu. Emeklilerin bu noktada atabilecekleri oldukları adımların düzenlenmesi noktasında her şey değişiyor.

Çalışma Bakanlığı Tarafından Emekli İçin İntibak Adımı

2020 yılı içerisinde emekliler adına intibak düzenlemesi konusunda gerekli olan çalışmalar sürüyor.

Emekliler İçin 355 TL Ek Zam İçin Uygun Formül

2020 yılından sonra emekli olan vatandaşlar öncesine göre sıkıntılı süreçlerde. Bu noktada bir intibak düzenlemesi yapılacak ve maaşlarda 55 ile 355 TL arasında bir artış olması söz konusu olacak. Bu düzenleme ardından gerekli olan her şey de talep edildi. Hükümet eğer bu noktada adım atmayı onaylar ise de toplam 5 milyon emekli olan vatandaşların maaşları üzerinde 55 ile 355 TL değerinde bir zam yapılması söz konusu olacak.

Emekli İntibak Zammı Yasa Olarak Meclisten Geçti Mi Ve Ne Kadar Olacak?

Yapılan düzenlemeler ve sunuları TÜED üyesi olan İbrahim Avcı tarafından sunulan dosya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından kabul edilmedi.

Emekliler İçin Talep Başkan Erdoğan'a İletildi!

Her zaman vatandaşından yana olan Erdoğan'a dosya iletildi. Gerekli dosyaların iletilmesinin ardından beklenen haber ne zaman gelecek ve onaylanacak mı diye herkes tarafından merak edilen adımlardan bir tanesi oluyor. İlerleyen günlerde her şey belli olacak.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum