1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Maaşlarına Sürpriz Zam Geliyor: Kimse Beklemiyordu! En Az 4.500 TL Ekstra Ödeme ile Emekliler Sevindirilecek!
Emekli Maaşlarına Sürpriz Zam Geliyor: Kimse Beklemiyordu! En Az 4.500 TL Ekstra Ödeme ile Emekliler Sevindirilecek!

Emekli Maaşlarına Sürpriz Zam Geliyor: Kimse Beklemiyordu! En Az 4.500 TL Ekstra Ödeme ile Emekliler Sevindirilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, şimdiye kadar açıklanmayan bir gelişmeyi duyurdu! Emekli maaşlarına en az 4.500 TL artış yapılacak. Bu zammı kimse tahmin etmiyordu. 2023 yılında en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaşlarına ne tür ek ödemeler yapılacak? soruları araştırılıyor.

A+A-

Emekli maaşı artışlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Milyonlarca emekli, maaşlarına gelecek olan artışı merakla beklerken uzmanlar peş peşe açıklamalar yapmaya devam ediyor. Emekliler, maaşlarına ek bir zammın gelip gelmeyeceğini merak ederken, SGK Başuzmanı Karakaş'tan sevindirici bir haber geldi. Az önce yapılan açıklamada, emekli maaşlarına en az 4.500 TL ek ödeme yapılacağı duyuruldu. Bu artışı hiç kimse önceden tahmin etmiyordu. Emeklilere sevindirici haberi SGK Başuzmanı duyurdu.

SGK BAŞUZMANI'NDAN EMEKLİ MAAŞLARI AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında, "1. dereceye yükselen memurların 30 yıl hizmet süresini tamamlamaları durumunda emekli maaşlarına en az 4.500 TL ek ödeme yapılacağını ve emekli ikramiyelerine de en az 150.000 TL ek yansıma olacağını söyleyebilirim." dedi. Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm memurlar için geçerli olmayacağını, sadece 1. dereceye yükselen memurların bundan yararlanabileceğini belirterek aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

"İlkokul mezunu bir memur veya kamu görevlisi 15. derece birinci kademe düzeyinde başlatılır. Bu nedenle ilkokul mezunu bir memur, hizmet süresi ne kadar olursa olsun, en fazla 7. dereceye kadar yükselebilir. Bu bağlamda, ilkokul mezunu memurların 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanma olasılığı bulunmamaktadır. Ortaokul mezunu memurlar ise 14. derece ikinci kademe düzeyinden başlatılır. Ancak ortaokul mezunu memurlar, birinci dereceye ulaşamazlar; en fazla 5. dereceye kadar yükselebilirler. Lise mezunu memurları ele aldığımızda ise, 13. derece üçüncü kademe düzeyinden başladıklarını görüyoruz. Lise mezunu memurlar da en fazla 3. dereceye kadar yükselebilirler. Lise mezunu memurların birinci dereceye ulaşmaları oldukça zordur. Ancak lise mezunu bir memur daha sonradan herhangi bir yüksekokul mezunu olursa birinci dereceye ulaşabilir."

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sadece 1. derece memurların 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabileceğini vurgulayan Karakaş, "En az 2 yıl üniversite mezunu olan memurlar, 10. derece ikinci kademe düzeyinden başlayarak birinci dereceye yükselme imkanına sahiptirler. 4 yıl ve daha fazla üniversite mezunu olan memurlar ise en kolay şekilde birinci dereceye ulaşabilirler. Çünkü 9. derece birinci kademe düzeyinden başlar ve 25 yılın sonunda birinci dereceye yükselmek mümkündür. Özetle, 2 yıllık yüksekokul ve 4 yıllık üniversite mezunları, gereken hizmet sürelerini tamamladıklarında birinci dereceye yükselebileceklerini ve 3600 ek gösterge avantajından yararlanabileceklerini ifade edebilirim."

MAAŞLARA EN AZ 4.500 TL EK ÖDEME

Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesi bağlamında, memurların bulundukları derecelere göre hesaplanan Tazminat Yansıtma Oranı'nın hayati bir rol oynadığına dikkat çekti. "Eğer bir memur 2200-3600 ek gösterge aralığındaysa, tazminat oranının yüzde 85'e kadar olduğunu gözlemliyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.