1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Duyurdu! SSK BAĞ-KUR Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor!
Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Duyurdu! SSK BAĞ-KUR Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor!

Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Duyurdu! SSK BAĞ-KUR Emekli Maaşlarına Çifte Zam Geliyor!

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı tamamlandı ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ekonomi ön plandaydı ve Cumhurbaşkanı, tüm Türkiye'ye seçim sonuçları için teşekkür ederek kapsayıcı bir konuşma yaptı. En önemli müjde ise emeklilere yönelikti.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı tamamlandı ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçerek değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ekonomi ön plandaydı ve Cumhurbaşkanı, tüm Türkiye'ye seçim sonuçları için teşekkür ederek kapsayıcı bir konuşma yaptı. En önemli müjde ise emeklilere yönelikti. Bayram öncesinde emeklilere çifte zam müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem bayram ikramiyesi hem de emekli maaşlarına zam yapılacağını duyurdu. Emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammı, bayramdan önce açıklanacak. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaş zammı ve bayram ikramiyesi zammıyla ilgili son dakika açıklamalarının detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Beştepe'de yeni bakanlarla birlikte kabine toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü ve toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere kameraların karşısına geçti. Ekonomi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde önemli bir yer tutuyordu. Ekonomik toparlanma için gerekli adımların atılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca emeklilere de erken müjde verdi. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaşlar, bu haberi büyük bir sevinçle karşılayacak. Çünkü bayramdan önce çifte zam müjdesi açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye yönelik müjdeleri, haberimizin detaylarında...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİYE ÇİFTE MÜJDE

Kabine toplantısının ardından saat 19.30 civarında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere müjde üstüne müjde verdi. Bayram ikramiyesi zammı ve emekli maaş zammıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, hem bayram ikramiyesi hem de emekli maaşlarına zam yapılacağını duyurdu. Bayram öncesinde bu zammın açıklanacağını belirten Cumhurbaşkanı, emeklilere yönelik zam oranlarıyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmasa da tahminler gelmeye başladı.

Emekli bayram ikramiyesi zammıyla ilgili tahminler, 3000 TL civarında olacağı yönünde. En düşük emekli maaşının ise 10.000 TL'ye kadar yükselinebileceği öngörülüyor. 7500 TL ve üzeri maaş alan emeklilere ise kademeli bir zam yapılacak. Zam oranının en az %45 olması bekleniyor, ancak bu oran artabilir.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili de yeni bir açıklama yaptı. Seçim öncesi asgari ücrete ilişkin verdiği sözü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek Haziran ayının son haftasında asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, asgari ücret tespit komisyonu Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra bir araya gelecek. Asgari ücret zammının Temmuz ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.