1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaşlarına büyük artış: SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 30 intibak zammı yapılacak!
Emekli maaşlarına büyük artış: SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 30 intibak zammı yapılacak!

Emekli maaşlarına büyük artış: SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 30 intibak zammı yapılacak!

Emekliye intibak zammı konusu son dakika gelişmeleriyle gündemde kalmaya devam ediyor. Temmuz 2023 zammıyla birlikte maaşları %25 oranında artan SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri için yeni bir müjde daha geldi. Emekliler, bu kararla bayram havasına girecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine intibak zammı onayı verildi. İşte son dakika detayları..,

A+A-

Emekliye intibak zammı konusu son dakika gelişmeleriyle gündemde kalmaya devam ediyor. Temmuz 2023 zammıyla birlikte maaşları %25 oranında artan SSK, BAĞ-KUR ve memur emeklileri için yeni bir müjde daha geldi. Emekliler, bu kararla bayram havasına girecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine intibak zammı onayı verildi. İşte son dakika detayları...

Emeklilere intibak zammı müjdesi, özellikle son dönemde yapılan %25'lik zam oranının yetersiz bulunması üzerine gündeme gelmişti. Emekliler, maaşlarında daha fazla iyileştirme taleplerini dile getirirken, intibak zammıyla ilgili yeni haberler de gelmeye başladı. Emeklilere seyyanen zam olmasa da intibak zammı müjdesi verildi. Son açıklama ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %30 intibak zammı yapılacak. Bu durum, emekli maaşlarının bir kez daha değişeceği anlamına geliyor. İşte emekliye intibak zammı hakkındaki son dakika gelişmeleri...

Emeklilik dönemi, her yıl Temmuz ayında emeklilerin yeni maaşlarını aldığı bir dönemdir. Bu yıl, emeklilere son dönemde yapılan %25 oranındaki zamla birlikte maaşlarda artış yaşanmıştır. Ancak, İntibak Yasası'nın gündemde olması nedeniyle emekliler, daha fazla iyileştirme beklemektedir. İntibak Yasası kabul edildiğinde, 2000 yılından önce emekli olan kişiler ile 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin aldıkları emekli maaşları arasındaki eşitsizliklerin ortadan kalkacağı öngörülmektedir. Bu adım, emeklilik primlerinin eşitlenmesini sağlayarak genel bir maaş artışına da yol açacaktır.

Emeklilik reformları dönemi, özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) dahil olmak üzere tüm emekliler için büyük önem taşımaktadır. İntibak Yönetmeliği, emeklilere daha fazla mali destek sunmayı amaçlamaktadır. Bu reform kapsamında kadınlara yaş ve prim desteği sağlanması, küçük esnaf ve çiftçilerin prim yükünün azaltılması gibi çeşitli tedbirler de yer almaktadır. Bu adımlar, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi ve mali güvencelerini güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Bugün yapılan açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine intibak zammı onayı verildi. Bu karar, emekli maaşlarında önemli bir artış sağlayacak ve emeklilere daha iyi bir mali destek sunacak. %30 intibak zammıyla birlikte emekli maaşları bir kez daha değişecek ve emeklilerin gelirleri artacak.

İntibak Düzenlemesi'nin hayata geçirilmesi, emekliler arasındaki adaletsizlik ve eşitsizliği ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Özellikle aynı koşulları sağlayan emeklilerin farklı maaşlar alması, emekliler arasında haklı bir rahatsızlık kaynağı oluşturmaktadır. Emekliler, İntibak Düzenlemesi'nin yasalaşmasıyla adaletli bir maaş sistemi ve eşitlik ilkesinin güçlendirilmesini beklemektedir.

Meclis'in, emeklilerin taleplerini göz önünde bulundurarak uygun bir yasa çıkarması, emeklilik dönemindeki bireylerin yaşam standartlarını yükseltmeye ve emeklilik sürecini daha güvenli hale getirmeye katkı sağlayacaktır. Emeklilere intibak zammı müjdesi, emekli maaşlarının daha adil bir şekilde belirlenmesi ve emeklilerin mali güvencelerinin artması açısından önemli bir adımdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.