1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli maaşlarına 422 TL ekleme yapılacak! Emeklilerin gözü kulağı bu kararda…
Emekli maaşlarına 422 TL ekleme yapılacak! Emeklilerin gözü kulağı bu kararda…

Emekli maaşlarına 422 TL ekleme yapılacak! Emeklilerin gözü kulağı bu kararda…

Milyonlarca emekli olan vatandaş gözlerini temmuz ayı içerisinde gelecek maaş zamları üzerine dikti ve ne kadar zam geleceğine dair araştırmalarına başladı. Memurlar için bu ay içerisinde aile yardımları alabilmek için hazırlıklar başladı.

A+A-

Memurların almaya başladıkları haklardan artık emekliler de yararlanabilmek adına yeni bir haber gelmesi de bekleniyor. Şu an istenen uygulama kararları hayata geçirilmesi de uygulanırsa iki çocuğu olanlar için tam 422 TL ye kadar ek gelir durumları da meydana gelecek.

Ocak ayları içerisinde emekli olan vatandaşlar adına bir zam uygulaması meydana gelmişti. Bu süreçlerin ardından promosyonlar ile beraber gelen zamlar da rahatlıkları getirdi. Ekonomik istikrar kalkanı paketi ile beraber bayram içerisinde erkenden ikramiye alan ve taban aylıkları ile beraber artışlara giren kazanımlar için yer almayı da başardı. Bir yandan da aile yardımı adına gerekli olan beklentilerin artması da söz konusu. Emekli olan vatandaşlar adına dernekler içerisinde ve memurlar adına konfederasyonlar için gündeme gelecek durumlar da söz konusu oldu. Karar da bekleniyor.

Ek gelir için imkan

Merak edilen durumlardan bir tanesi de aile yardımlarının hayata geçerse emekliler için gelecek promosyon ve bayram ikramiyeleri peşinden ek gelir durumları söz konusu oluyor. TÜED çalışmalarının ardından gelen aile yardımları da emekli olma anlarında ödememe meydana gelirse gelirlerde kayıplara neden oluyor. Bu anlarda aile yardımları adına emeklilik için de devam etmesi isteniyor. Mevzuatlar üzerinde değişiklik olması da beklenen durumlardan bir tanesi oluyor.

Gözler KPDK içerisine çevrildi

KPDK tarafından yapılacak olan memurlar için aile yardımlarının artık emekli vatandaşlar adına gelmesi de merak ile bekleniyor.

Eş ve çocuk paralarında beklenen artış

Şu an çalışmayan memurların eşleri adına 332 TL ödemeler verilirken 6 yaşın altında çocukları için 73 TL, üstünde olan çocuklar adına da 36 TL ödemeler devam ediyor. Temmuz ayı itibari ile de bu ödemelerin 4.4 oranları ile artış göstermesi de bekleniyor. Bu sayede gelen 4.4 oranlarındaki artış ile beraber 422 TL ye kadar oran artış da maaşlar üzerinde yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.