1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli maaşlarına 355 TL intibak zammı! En düşük emekli maaşı.... SGK-SSK-Bağkur intibak zammı ne zaman ödenecek?
Emekli maaşlarına 355 TL intibak zammı! En düşük emekli maaşı.... SGK-SSK-Bağkur intibak zammı ne zaman ödenecek?

Emekli maaşlarına 355 TL intibak zammı! En düşük emekli maaşı.... SGK-SSK-Bağkur intibak zammı ne zaman ödenecek?

TÜED 2000 senesinden önce emekli olan vatandaşlar adına sağlamış olduğu imkanlar ile daha sonra emekli olan vatandaşlara aynı imkanların sunulmasını istiyor. SSK - Bağkur ve SGK ile emekli olan vatandaşlar için ise 355 TL intibak zammı vatandaşların heyecanla bekleyişlerini arttırdı. İşte merak edilen tüm detaylar...

A+A-

Emeklilik adına intibak zammı ile beklenen müjdeli haber geldi mi ve son durum ne oldu? Ülkemizde son zamanlarda yer alan 5.2 milyon vatandaş müjdeli haberi bekliyor. TÜED 2000 senesinden önce emekli olan vatandaşlar adına sağlamış olduğu imkanlar ile daha sonra emekli olan vatandaşlara aynı imkanların sunulmasını istiyor. SSK - Bağkur ve SGK ile emekli olan vatandaşlar için ise 355 TL intibak zammı vatandaşların heyecanla bekleyişlerini arttırdı. 

SSK - SGK ve bağkur ile emekli olan vatandaşlar için 355 TL intibak zammı gündemde yerini alıyor. Peki zam gelecek mi konusu ise araştırmalara neden oldu. Merak edilen tüm detaylar...

TÜED başkanı Kazım Ergün; intibak ödemeleri sayesinde emekli maaşları arasında meydana gelen farkın gelecek düzenleme ile kapatılacağını açıkladı. Şu an beklenen talep eğer onaylanır ve hayata geçmesi sağlanırsa birçok vatandaş rahat edecek.

Emekli intibak yasasında son durum ne oldu?

Emekli vatandaşlar için yapılması beklenen intibak zammı düzenlemesi ile beraber şu an meydana gelen maaş farkları kapatılacak. Şu an net bir açıklama gelmese bile TÜED başkanı 2000 yılından  önce emekli olanlar ile 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlar arasında intibak düzenlemesi yapılacağını dile getirdi. Bunun ardından ise 2000 li yıllardan sonra emekli olan vatandaşların aleyhine gerçekleşen bu farkın da intibak düzenlemesi ile kaldırılacak olmasını dile getirdi.

2000 yılından sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşlar adına intibak düzenlemesi uzun bir süredir talep edilen noktalardan bir tanesiydi. Yapılan açıklama sırasında ise;  “2000 yılı öncesi ile 2000 sonrası emeklilerin aylıkları arasında ortalama 300 lira fark söz konusu. 2000 öncesinde emekli olanlar için yapılan intibakın, yeni yılda 2000’den sonra emekli olanlara da uygulanmasını istiyoruz. Bu talebimizi içeren bir mektup yazıp, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdik.” sözlerine yer verildi.

Belli bir zamandır meydana gelen seyyanen zamların yanı sıra emekliler için kısmen bir rahatlama meydana gelirken sosyal güvenlik ile alakalı olan mevzuatta bulunan değişiklikler aylık hesaplama yöntemleri ile tam eşitlik sağlamaya yardımcı oldu. 2008 itibari ile de çalışma sürelerinin daha uzun bir hal alması aylıklarda oluşan kayıpların daha çok olmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanının konuya el atacağına inanılıyor

TÜED başkanı;;emekliler için verilen bayram ikramiyesi, 2000 öncesinde emekliler için gelen intibak, KEY, 65 yaş üstüne seyahat indirimi, konut yardımı gibi birçok yollar sayesinde aradaki farkların kapatılmasına emek veriliyordu. Konuşması sırasında ise; “Çalışılan dönemlerdeki sigorta mevzuat hükümleri esas alınarak, karma sisteme göre hesaplanan emekli aylıkları arasında oluşan eşitsizliklerin giderilmesi amacıyla prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesi için intibak yapılmalıdır.

Bu talebimiz yerine getirilmeli ve bundan sonra bağlanacak aylıklara da aynı kriterler uygulanmalıdır. Bu şekilde, gelecekte emekli olacakların hakları da korunmuş olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sesimize kulak vereceğine canı gönülden inanıyoruz.” sözlerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.