1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Emekli Maaşları ve Sosyal Yardımlara Dev Zam Geliyor: %60 ve %84 Artış Açıklandı!
Emekli Maaşları ve Sosyal Yardımlara Dev Zam Geliyor: %60 ve %84 Artış Açıklandı!

Emekli Maaşları ve Sosyal Yardımlara Dev Zam Geliyor: %60 ve %84 Artış Açıklandı!

Vatandaşlara Büyük Müjde: Emekli Maaşları, Memur ve İşçi Ücretlerinde %60 ve %84 Oranında Artış Onaylandı! Temmuz ayıyla birlikte ülke genelinde yapılan zamların ardından çalışanlara da sevindirici haber geldi. Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından özel sektörde de toplu iş sözleşmeleri gündeme gelmeye başladı.

A+A-

Vatandaşlara Büyük Müjde: Emekli Maaşları, Memur ve İşçi Ücretlerinde %60 ve %84 Oranında Artış Onaylandı!

Temmuz ayıyla birlikte ülke genelinde yapılan zamların ardından çalışanlara da sevindirici haber geldi. Asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından özel sektörde de toplu iş sözleşmeleri gündeme gelmeye başladı. Bu kapsamda Hak-İş’e bağlı sendikalarla Erciyes Anadolu Holding arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, çalışanlara büyük bir mutluluk yaşattı.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, 2023 yılı için 2. dönemde geçerli olacak zam miktarının %94'e varan oranda olduğunu duyurdu. Bu müjdeli haberle birlikte çalışanlar, maaşlarına büyük bir artışın yansıyacağını öğrendi. Ayrıca, sosyal yardımlara yapılan zamlarla da çalışanlar desteklenmiş oldu. Sosyal yardımların %84'e varan oranda artırılması, ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü.

CEO Ertekin, işçilerin ve yöneticilerin her zaman en yüksek zam oranlarıyla desteklendiğini ve 2023 yılında da bu politikanın devam edeceğini belirtti. Yılbaşı itibarıyla sendikalarla görüşmelerin süreceğini ifade eden Ertekin, çalışanlara senede en az %60 oranında zam yapılacağının altını çizdi. Toplu iş sözleşmesinin kapsamında, üç yıllık dönemde maaşlara yapılacak artışların asgari ücret zammının üzerinde olacağını vurgulayan Ertekin, ikinci ve üçüncü yıllarda da zam oranlarının yükseleceğini açıkladı.

Bu müjdeli haberlerle birlikte, çalışanlar ve emekliler ekonomik olarak rahatlamaya başlayacak ve daha iyi bir gelecek için umut dolu gözlerle beklemeye devam edecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.