1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Maaşı Yetmeyenler İçin Yeni Düzenleme! Şartları Karşılayanlara Her Ay Çift Maaş Ödenecek… Çifte Emekli Maaşı Nedir, Nasıl Alınır?
Emekli Maaşı Yetmeyenler İçin Yeni Düzenleme! Şartları Karşılayanlara Her Ay Çift Maaş Ödenecek… Çifte Emekli Maaşı Nedir, Nasıl Alınır?

Emekli Maaşı Yetmeyenler İçin Yeni Düzenleme! Şartları Karşılayanlara Her Ay Çift Maaş Ödenecek… Çifte Emekli Maaşı Nedir, Nasıl Alınır?

SGK kurumlarından emekli olduktan sonra belirli bir süre çalışma hayatına devam eden vatandaşların vefat etme durumları karşısında varislerine SGK tarafından yapılan ödemelerin hesaplaması vatandaşların prim ödeme türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bu süreçlerde kişilerin SSK – Bağkur ya da emekli sandığına bağlı olma durumlarına göre de ikinci maaş ödemeleri yapılabilecek.

A+A-

SGK’dan çift maaş alacak kişilerden istenen şartlar

SGK tarafından yapılmaya devam eden ödemeler sigortalı olarak yer alan kişilerin prim ödeme türlerine göre de değişiklik gösterecek. Bu süreçlerde kişilerin SSK ve Bağkurlu olmaları ya da emekli sandığına bağlı olmaları hem bağlanacak olan maaş türleri konusunda hem de maaşların miktarında önemli bir role sahip.

Peki çift maaş ödemeleri nasıl alınacak?

SGK bünyesinden dul maaşı almaya devam eden vatandaşlar için çift maaş hatta üç maaş alma hakları birden veriliyor.

Çift maaş ya da üç maaş alacak vatandaşların SSK’lı Bağkurlu ya da emeklli sandığına bağlı olarak maaşlarını ayrı bir şekilde alma hakları veriliyor. Bir örnekle bunu daha iyi anlatmak gerekirse; vefat eden eşler SSK’lı, anne ya da babalarından bir tanesi Bağkurlu olmaları durumlarında bağkurdan yetim aylığı alacak. SSK bünyesinden dul maaşı alacak. Eğer kendisi de emekli sandığına bağlı bir şekilde emekli olmak için hak kazandıysa üç farklı maaşı birden alabilecek. Fakat dul maaşı ile yetim aylığı aynı statüden alınamaz.

Yani anne ya da babadan birisi ve eşi SSK bünyesinden vefat ettilerse ya dul maaşı alabilir ya da yetim aylığı. Aynı statüden iki maaş alma hakkı verilmiyor. Kendisi de aynı yerden emeklilik için hak kazandıysa ne yetim aylığı ne de dul aylığı almak için hak kazanamaz. Sadece kendisine ait olan emekli maaşlarını almak için hak kazanabilir. Bu şartları yerine getirenler için iki ya da üç maaş birden verilmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.