1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli Maaşı Sevindirici Gelişme! 4A ve 4B Emeklilere 3.000 TL Zam Müjdesi! Emekli Seyyanen Zam Tablosu Açıklandı!
Emekli Maaşı Sevindirici Gelişme! 4A ve 4B Emeklilere 3.000 TL Zam Müjdesi! Emekli Seyyanen Zam Tablosu Açıklandı!

Emekli Maaşı Sevindirici Gelişme! 4A ve 4B Emeklilere 3.000 TL Zam Müjdesi! Emekli Seyyanen Zam Tablosu Açıklandı!

18 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan bu haberde, emekli maaşlarına dair son dakika gelişmeleri ve 4A ile 4B emeklilerine yönelik yapılan zam açıklamaları yer almaktadır.

A+A-

18 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan bu haberde, emekli maaşlarına dair son dakika gelişmeleri ve 4A ile 4B emeklilerine yönelik yapılan zam açıklamaları yer almaktadır.

Emekli maaşlarında sevindirici bir gelişme yaşandı. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik 3.000 TL'yi bulan seyyanen zam haberi geldi. 2024 yılının Ocak ayında uygulanacak olan bu zam ile ilgili detaylar kamuoyuna duyuruldu. İşte bu zamlı maaşların ayrıntıları:

Emekli vatandaşlar için beklenen seyyanen zam açıklaması geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için konuşulan zam oranları netleşti. 2024 yılının Ocak ayında uygulanacak olan seyyanen zam 3.000 TL'yi aşacak. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Bu zam haberinin yanı sıra SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için maaş zammı hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Emekli vatandaşlar için müjdeli bir haber daha geldi. Ekim ayında beklentileri karşılayamayan emekli maaşları için yeni gelişmeler yaşanıyor. Ayrıca, 2024 yılında yapılması beklenen Ocak zammı ile ilgili beklentiler de artmış durumda. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet ikramiyesi hakkında açıklamalar yapılmış, Kasım ayının ilk yarısında emekli vatandaşlara 5.000 TL ikramiye verileceği duyurulmuştu. Buna ek olarak, 2024 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri için Ocak ayında en az 3.000 TL seyyanen zam yapılacak. Ayrıca, emekli vatandaşlar için enflasyon oranlarına göre bir artış yaşanması da bekleniyor. Emeklilerin maaş tablosunda nasıl bir değişiklik olacağı da merak konusu.

2024 Emekli Maaş Zammı Beklentisi ne yönde? 2024 yılına yaklaşırken emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zammı merak eden birçok kişi bulunuyor. Her yıl olduğu gibi binlerce emekli vatandaşın gözü, maaşlarına yapılacak olan zam düzenlemesinde. Türkiye'de 15.5 milyon emekli, maaşlarının ne kadar artacağını araştırıyor. Emekli maaş zammı, 6 aylık enflasyon oranı ve refah payına dayalı olarak hesaplanıyor.

Ocak ayındaki zam oranının belirlenmesi, temmuz, ağustos ve eylül aylarına ait enflasyon rakamlarının da büyük bir önem taşıdığını unutmamak gerekiyor. Emekli vatandaşlara yönelik seyyanen zam yapılacağı da gündemde. İki farklı formül masada. İlk olarak, taban maaşlarının yükseltilmesi planlanırken, ikinci formül ise seyyanen zam artışını gündeme getiriyor. Temmuz ayında yapılacak olan yeni zam, emeklilerin 2024'te 2.000 ila 3.000 TL arasında seyyanen artış almasını sağlayabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin beklentileri oldukça yüksek.

Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki enflasyon oranına göre emeklilere verilecek enflasyon oranı %25.11 olarak açıklandı. Ancak bu oran, Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon rakamları ve refah payı artışıyla tekrar gözden geçirilecektir. Emekli maaş zamlarının kesin rakamları ilerleyen günlerde belli olacak. Emekliler, Ocak 2024 zam görüşmelerinin sonucunu merakla beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.