1. HABERLER

  2. SSK

  3. Emekli Maaşı 2.340 TL Olacak! Ocak Zammı Belli Oldu, SSK Ve Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
Emekli Maaşı 2.340 TL Olacak! Ocak Zammı Belli Oldu, SSK Ve Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşı 2.340 TL Olacak! Ocak Zammı Belli Oldu, SSK Ve Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşları;Temmuz ayında yüzde 5.75 oranında zamlanırken; beklenti anketinden de Ocak ayının zam oranı da belli oldu. Bu verilere göre SSK ve Bağ-Kur’lular yüzde 4.79 oranında zam alacak. En düşük esnafta bin 977, SSK’lılarda 2 Bin 340 TL’ye yükselecek. Ocak zammı ile ilgili tüm detaylar, haberimizde….

A+A-

Emekli maaşları;Temmuz ayında yüzde 5.75 oranında zamlanırken; beklenti anketinden de Ocak ayının zam oranı da belli oldu. Bu verilere göre SSK ve Bağ-Kur’lular yüzde 4.79 oranında zam alacak. En düşük esnafta bin 977, SSK’lılarda 2 Bin 340 TL’ye yükselecek. 

Her yıl düzenli olarak Ocak ve Temmuz aylarında maaş zammı alan emekliler; 2020  yılının son zammını geçtiğimiz ay aldı. Maaşlar yüzde 5.75 oranında yükseltilirken; zamlı maaşlar yüzleri güldürdü. Emekli vatandaşlar; bir sonraki zamlı maaşlarını Ocak ayında çekecek. Konuya ilişki Merkez Bankası, Ocak ayında gelecek zam oranı hakkında ipuçları verdi.

Emekli Maaşlarına Tüfe Tahmini % 10.82

Ekonomistler ile yapılan Ağustos ayı anketinde; TÜFE beklentisi yüzde 10.82 oranında çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse; 2021 yılının Ocak ayında; 2020 yılının Ocak ayının ikinci 6 aylık diliminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilerin maaşları ise yüzde 4.79 oranında arttırılacak.

Emekli Maaşları Nasıl Değişecek?

En düşük esnaf emeklisi aylığı; 1.886 TL’den 1.977 TL’ye çıkarılacak. 2000 yılından önce emekli olan vatandaşların taban aylık maaşları ise; 2 Bin 233 TL’den 2 bin 340 TL’ye yükseltilecek. Emeklilerin zam oranını net bir şekilde enflasyon oranı ve düzeyi belirleyecek. Net zam oranı Ocak ayında belirlenecek olup; yine aynı ay içerisinde hesaplara yansıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum