1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli maaş zam oranında son dakika gelişmesi! En düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak?
Emekli maaş zam oranında son dakika gelişmesi!  En düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaş zam oranında son dakika gelişmesi! En düşük ve en yüksek emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli ocak ayında maaşlarına yüzde kaç oranları ile zam geleceğini merakla bekliyor. 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranlarına göre yapılacak maaş zamları her geçen ay biraz daha netleşmeye başlıyor.

A+A-

Maaşlar için belirleyici unsur şu an yüzde 4 enflasyon. Eğer son altı ayda meydana gelen enflasyon oran yüzde 4 olursa maaşlara şu noktada yüzde 4,61 oranları ile zam gelir diye bekleniyor. Peki, ülkemizde 12 milyonun üzerinde yer alan emekli için ocak ayında ne kadar maaş zammı gelecek? İlk dört aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından gözler kasım ve aralık ayına çevrildi. Bu iki ay da açıklandığı zaman maaş zam oranları net olarak belli olacak. Şu an ön görülen maaş zammı olarak yüzde 4,61 bekleniyor. SSK ve bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar için ocak ayında ne kadar zam geleceği büyük bir merak ile araştırılıyor.

Ocak zammı belli oldu mu, yüzde kaç zam?

Merkez bankasından gelen yüzde12,1 enflasyon tahmin verilerinin ardından yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 6 olarak meydana geleceği gözleniyor. Eğer tahminler gerçek olursa ocak ayında maaşlara gelecek zam oranları yüzde iki enflasyon farkından dolayı yüzde beşe kadar çıkacak.

Nasıl bir değişim olacak?

Eğer ocak ayında maaşlara yüzde üç oranları ile zam gelirse en düşük memur maaşı şu an 3719 TL olurken gelen zam ile beraber 3830 TL olacak. Memur emeklileri şu an en düşük olarak 2814 TL maaş alırken gelen zam ile beraber 2898 TL olacak. Eğer şuan ki gözlemlere göre maaşlara gelecek olan zam oranları yüzde 3 değil de 5 olursa; en düşük memur maaşı 3905 TL ye artış gösterirken en düşük memur emekli maaşı da 2955 TL olacak.

Maaşlara 286 TL zam…

Yapılan merkez bankası enflasyon tahminlerine göre SSK ve bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar için 286,25 TL zam gelecek. En yüksek emekli maaşları da 6375,37 TL den 6661,62 TL ye kadar artış gösterecek.

Esnaflar en az 1971 TL maaş alacak…

En düşük esnaf emeklileri için şu an ödenen ücretler 1886 TL; olurken gelen zam ile beraber 1971 TL olacak. 2000 yılından daha önce emekli olmak için hak kazanan SSK statüsünden emekli vatandaşların taban aylık fiyatları olarak da 2233 TL değerlerinden 2333 TL ye kadar artış gözlenecek.

Daha aylıklar hakkında net bir açıklama gelmese bile yakın zamanda gelecektir.

Aile yardım ödemeleri…

Memurlara her ay maaşları ile ödenen aile yardımlarına da ocak ayında zam gelecek. Eğer yüzde beş oranları ile beraber zam uygulaması söz konusu olursa;

  1. Çalışmayan eşler için şu an verilen ödemler 351,09 TL değerlerinden 368,64 TL ye kadar artacak.
  2. 0 ve 6 yaş arasında olan çocuklar için şu an verilen ödemeler 77,23 TL değerlerinden 81,09 TL ye kadar artacak.
  3. 6 yaş ve üzerinde çocukları olanlar için şu an verilen ödemeler 38,62 TL olurken gelen zam ile beraber 40,55 TL olacak.

Eğer memurun altı yaşından küçük iki çocuğu var ve eşleri de çalışmıyorsa her ay verilecek aile yardımları 505,55 TL değerlerinden 530,82 TL ye kadar artacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.