1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli ikramiye zam oranı...Emekliye 1225 TL! Emeklilerin Bayram İkramiyelerine Ne Kadar Zam Gelecek? işte detaylar
Emekli ikramiye zam oranı...Emekliye 1225 TL! Emeklilerin Bayram İkramiyelerine Ne Kadar Zam Gelecek? işte detaylar

Emekli ikramiye zam oranı...Emekliye 1225 TL! Emeklilerin Bayram İkramiyelerine Ne Kadar Zam Gelecek? işte detaylar

Ramazan Bayramında 1000 lira bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlar Kurban Bayramı için alacakları ikramiyenin 1118 ya da 1225 lira olması yönünde beklenti içerisindeler. Eğer emeklilerin bu talepleri hayata geçerse emekliler Kurban Bayramı için bayram ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar.

A+A-

Ramazan Bayram ikramiyelerini bu yıl erken alan emekliler Kurban Bayramı için yapılacak olan ikramiyenin zamlı olmasını talep etmişlerdi. Bu noktada birçok vatandaş emeklilerin bayram ikramiyelerine zam olacak mı merak ediyorlar.

Eğer emeklilerin bu talepleri hayata geçerse emekliler Kurban Bayramı için bayram ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar. Ramazan Bayramında 1000 lira bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşlar Kurban Bayramı için alacakları ikramiyenin 1118 ya da 1225 lira olması yönünde beklenti içerisindeler.

Daha öncesinden 2018 yılında hayata geçirilen bayram ikramiyeleri ile emekliler yılda iki kez ek gelire kavuşuyorlar. Bu yıl emekliler, Ramazan Bayramı için bayram ikramiyelerini önceden aldılar. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile devreye giren erken ikramiye ile emekli vatandaşlar ek gelire kavuştular.

1000 lira olarak aldıkları bu ikramiye ardından emekli vatandaşlar şimdi de gözlerini Kurban Bayramı ikramiyesine yönelttiler. İsteklerinin gerçekleşmesi ile birlikte emekli vatandaşlar Kurban Bayramı için bayram ikramiyelerini zamlı bir şekilde almayı temenni ediyorlar.

Emeklilere Kurban Bayramı İkramiyesi

Ramazan Bayramı için bayram ikramiyelerini bu yıl erken alan emekli vatandaşlar şimdi de Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi hakkında detayları merak ediyorlar. Eğer planda bir değişiklik olmazsa emekli vatandaşlar Kurban Bayramı için bayram ikramiyelerini 2730 Temmuz tarihleri arasında alacaklar.

Emekli vatandaşların konuya ilişkin olarak en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de Kurban Bayramı ikramiyesinin ne kadar olacağı yönünde. Ramazan bayramı ikramiyesi ardından bayram ikramiyelerinde zam talep eden emekli vatandaşlar bu taleplerinin hayata geçip geçmeyeceğini merakla bekliyorlar. Eğer emekli vatandaşların bu talepleri hayata geçerse, emekli vatandaşlar Kurban Bayramı’nda 1118 ya da 1225 lira bayram ikramiyesi ile kavuşacaklar.

Kurban Bayramı ikramiyesi kapsamında emekli vatandaşlara 1000 lira ve dullar ile yetimlere de hisseleri oranında bayram ikramiyesi verilecek. Ancak emekli vatandaşlar alacakları bayram ikramiyelerinde enflasyon ve yeniden derleme ile birlikte zam bekliyorlar.

11.84 oranında olan enflasyonun bayram ikramiyesi artışına da endekslenmesini bekliyorlar. Eğer enflasyon oranı emekli vatandaşların bayram ikramiyelerine endekslenirse ikramiyeler 1118.40 liraya ulaşacak. Bunun üzerine yeniden değerleme artış gelirse de ikramiyeler 1225.80 lira olarak alınacak.

Kaynaj: nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
İlgili Haberler