1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Emekli ikramiye tarihi belli oluyor Emekliye 2000 TL ikramiye imkanı!
Emekli ikramiye tarihi belli oluyor Emekliye 2000 TL ikramiye imkanı!

Emekli ikramiye tarihi belli oluyor Emekliye 2000 TL ikramiye imkanı!

Ocak ayında zamlı maaşlarına kavuşan milyonlarca emeklinin gözü hem ikinci kez alacakları promosyonda hem de bayram ikramiyesinde. Emekliler geçtiğimiz yıl 2 bayramda da ikramiyelerini alarak yılı kazançlı geçirmişti

A+A-

Bu yıl da emeklinin bayram ikramiyesini alacağı tarih belli olmaya başlarken vatandaşlar da 'emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak' sorusunu internet üzerinden araştırmaya başladı. Birinci ikramiyenin 18-22 mayıs, ikincisinin ise 27-30 temmuz tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. İşte emekliye verilecek bayram ikramiyesiyle ilgili detaylar...

Emekliler bir yandan ikinci kez promosyon alacak olmanın heyecanını yaşarken, bir yandan da gözünü bayram ikramiyesine çevirdi. Bu yıl da emeklilere 2 kez bayram ikramiyesi ödenecek.

Tutarda değişiklik olmazsa emeklilerin hesabına biner lira yatırılacak. Artış olup olmayacağı merak edilirken, ikramiyenin verileceği tarihler de büyük ölçüde belli.

BAKANLIK DUYURACAK

Bu yıl Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs arasında ödenmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe de arife günü.

Buna göre Kurban Bayramı ikramiyesi 27-30 Temmuz tarihleri arasında bekleniyor. Tam tarihleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklayacak.

Bayram ikramiyesinden, ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak.
Emekli aylığı 24 Mayıs'a kadar bağlananlar bu yıl 2 ikramiyeyi de, 18 Mayıs'tan sonra ancak 27 Temmuz'dan önce bağlananlar ise bir ikramiyeyi alabilecek.

DUL VE YETİMLER DE ALACAK

İkramiye sadece emeklilere değil, SGK'dan vazife malullüğü, malullük ve ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik ve ölüm geliri alanlara da veriliyorAyrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine ikramiye ödeniyor.

Dul ve yetim aylığı alanlara ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlara da iş göremezlik oranına göre ödeme hesaplanıyor. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranı yüksek dosyadan ödeme yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.