1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Emekli ikramiye ödemelerinde son durum! Sorgulamalar nasıl yapılacak ve ödemeler ne zaman yapılacak? Ramazan ikramiye ödemeleri neye göre verilecek?
Emekli ikramiye ödemelerinde son durum! Sorgulamalar nasıl yapılacak ve ödemeler ne zaman yapılacak? Ramazan ikramiye ödemeleri neye göre verilecek?

Emekli ikramiye ödemelerinde son durum! Sorgulamalar nasıl yapılacak ve ödemeler ne zaman yapılacak? Ramazan ikramiye ödemeleri neye göre verilecek?

Ülkemizde milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen 2021 emekli ikramiye ödemeleri için son durum merak ediliyor. Ödemeler ne zaman ve hangi şartlar ile yapılacak en çok araştırılan konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin tarafından bayram ikramiye ödemeleri hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor.

A+A-

Ülkemizde milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen 2021 emekli ikramiye ödemeleri için son durum merak ediliyor. Ödemeler ne zaman ve hangi şartlar ile yapılacak en çok araştırılan konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Bilgin tarafından bayram ikramiye ödemeleri hakkında son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman SSK, Bağkur ve emekli sandığı ile emekli olan vatandaşlar için bayram ikramiye ödemeleri ne zaman ve ne kadar olarak yatırılacağına dair detaylar gelmeye başladı. Emekli ikramiye ödemeleri geçtiğimiz gün gelen zam oranı ile beraber 100 TL seviyesinden 1100 TL seviyesine kadar artış gösterdi. Bu ödemeler ne zaman hesaplara yatacak, yattı mı gibi sorular en merak edilen konular arasında gelmeye başladı. Konu ile ilgili olarak yer alan sorgulamalar hız kazandı.

Ödemeler kimlere, ne kadar verilecek?

Emekli ikramiyeleri SGK tarafından yaşlılık, malul aylıkları, vazife malulleri, ölüm aylıkları ya da sürekli iş görmezlik gelirleri alan vatandaşlar için verilecek. Bir yandan da SGK kapsamında şehit yakınları, gazi olanlar, muharip gazileri, güvenlik korucuları, şampiyon olan sporcular, terörden zarar görmüş sivil olan vatandaşlar ya da bu kişilerin vefat etme durumunda yakınlarında olan hak sahipleri için verilecek. Emekli ikramiye ödemesi almak için vatandaşların en ufak başvuru ya da farklı bir durum yapmasına gerek kalmadan maaş hesaplarına anlık olarak yatırılacak.

Kimlere ödemeler ne kadar verilecek?

İkramiye ödeme miktarı;

- Emekli olarak maaş alanlar için verilecek ikramiye ödeme miktarı 1.100 TL

- Ölüm aylığı (% 75) olarak maaş alanlar için verilecek ikramiye ödeme miktarı 825 TL

- Ölüm aylığı (% 50) olarak maaş alanlar için verilecek ikramiye ödeme miktarı 550 TL

- Ölüm aylığı (% 25) olarak maaş alanlar için verilecek ikramiye ödeme miktarı 275 TL olarak açıklandı.

İkramiye ödemeleri ne zaman verilecek?

Emekli ikramiye ödemeleri hesaplara yattı mı ne zaman verilecek gibi konular en merak edilen konuların başında yer almaya başladı. Geçtiğimiz günler içerisinde 7318 Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14. Maddesine eklenen bir düzenleme ile emekli ikramiyeleri 1.100 TL olarak zam aldı. Bunun ardından herhangi bir değişiklik olmadan yapılacak olan düzenleme ile beraber emekli vatandaşlara her yıl dini bayramlardan önce 1100’er yıl içerisinde toplam 2200 TL olarak ödemeler verilecek. Ramazan bayramına sayılı gün kala SSK emeklileri için ödemeler 6 Mayıs tarihinde bağkur emeklileri için 7 Mayıs tarihinde hesaplarına yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.