1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Elon Musk 25 Bin Dolar Değerinde Elektrikli Araba Üreteceğini Açıkladı!
Elon Musk 25 Bin Dolar Değerinde Elektrikli Araba Üreteceğini Açıkladı!

Elon Musk 25 Bin Dolar Değerinde Elektrikli Araba Üreteceğini Açıkladı!

Dahi çocuk olarak tanınan adından sık sık söz ettire Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk yeni haberler ile yeniden gündemde ki yerini aldı. Elon Musk üç yıl içerisinde 25 bin dolar değerinde elektrikli araba üreteceklerini açıkladı.

A+A-

Tesla’nın kurucusu olan Ekon Musk şirketinin Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde bulunan fabrikasında düzenlediği batarya adı ile bilinen etkinliğinde katılımcı olarak bulunan yatırımcılara geleceğe dair olan planlarını anlattı. Her bir yatırımcının kendi Tesla’ları içerisinde katıldığı etkinlikte elektrikli araç şirketi Tesla’nın bataryalarını ilerleyen zamanlarda nasıl gerçekleştirileceği anlatıldı. Musk düzenlediği bu etkinlikte Tesla’nın önümüzdeki üç yıl içerisinde yeni geliştirmiş olduğu bataryası sayesinde 25 bin dolardan piyasaya süreceği bir elektrikli araba üreteceğini duyurdu.

Maliyetler Düşünce Daha Ucuza Üretecek

Elon Musk daha önce Tesla’nın büyük olasılıkla hiçbir şekilde 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini dile getirmişti. Tesla’nın kendi bataryalarını geliştirmesi sayesinde batarya üretim maliyetlerinin daha uygun fiyata gelmesi sayesinde normalden daha ucuza ara üretebileceğini açıkladı. Musk tüm bunlara ek olarak yeni üreteceği arabanın tamamen otomatik olacağını da açıkladı.

Tesla Hisseleri Yüzde 7 Düşüş Yaşadı

Yapılan etkinlikte aynı zamanda Tesla’nın batarya tasarımı ve batarya üretim kapasitesinde yapılan teknik yenilikleri de detayları ile birlikte anlattı. Fakat etkinlikte bir modelin tanıtılmamış olması ve Tesla’nın günümüze kadar başarmış olduğu işlere dair herhangi bir detay ya da bilgi verilmemesi katılımcılarda hayal kırıklığına neden oldu. Geleceğe dair umut vaat eden yeniliklerin katılımcılara tanıtılmaması sebebi ile Tesla hisseleri yapılan etkinliğin ardından büyük bir düşüş yaşayarak yüzde 7’ ye kadar düştü.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.