1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir? Tablet Elma Sirkelerine Dikkat!
Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir? Tablet Elma Sirkelerine Dikkat!

Elma Sirkesinin Zararları Nelerdir? Tablet Elma Sirkelerine Dikkat!

Elma sirkesi özellikle de son zamanlarda uzmanlar tarafından gelmekte olan tavsiyeler ışığında özellikle de zayıflamak isteyen bireylerin diyet programına girmektedir. Peki Elma Sirkesi Zararlı mı? Elma Sirkesi ile merak edilenler Nutuk.com.tr'de

A+A-

Ayrıca kullanmış oldukları elma sirkesi sebebi ile cilt sorunları, saç bakımı ve kişisel bakım gibi pek çok problem için insanlar tarafından kullanılmaktadır. Elma sirkesinin faydaları üstünde bir çeşit bilimsel belge olmamasına karşı olarak cildinize ve saçınıza parlaklık kazandırdığı, yaşatmış olduğu tokluk hissini uzattığı yönünde birçok kişi tarafınca tavsiye edilmektedir.

Elma sirkesi yıllardır dünyanın birçok bölgesinde çeşitli hastalıkların tedavilerinde kullanıldığı üzere genellikle zararları göz ardı ediliyor. Elma sirkesinin çeşitli faydaları arasında yine en çok söz edilenler kas yorgunluğuna oldukça iyi geldiği, metabolizmayı hızlandırdığı için de yağ yakılmasını kolaylaştırmış olduğu, kolesterolü önemli oranlarda düşürdüğü bilinmektedir.

Bilinçsiz Kullanıma Dikkat

Bu kadar olumlu olan yönüne karşı olarak elma sirkesinin bilinçsiz olarak tüketilmesine karşı birçok zararında gelebileceğini unutmamalıyız. İnsanlar yıllarca elma sirkesini kullanıyor olmasına rağmen çeşitli problemler yaşamıyorken yine bazı nisanlarda kısa ve ya uzun dönemde elma sirkesi kullanma sonucunda problemler yaşayabiliyorlar.

Örnek vermek gerekirse gastriti olan bireylere tavsiye edilmekte olunan elma sirkesi içerisindeki asit sebebi ile yanma hissini arttırabiliyor. Ayrıca ağız yolu ile alınmakta olan sirkenin yemek borusunda çeşitli yanmalara sebep olduğu da görülebilmektedir.

Elma sirkesinin zararları olarak birçok önemli nokta da her hangi bir ilaç kullanmakta iseniz elma sirkesi kullanmadan önce doktorunuza sormanızdır. Kanınızda olan potasyum seviyesi, kolesterol veya diğer değerleri de dengeleyebilmek için ilaç kullanan bireyler elma sirkesinin olumsuz sonuçlar doğurabildiğini unutmamalıdırlar.

Tablet Elma Sirkelerine Dikkat

Bu gibi diğer problemler de sadece sıvı halde olan elma sirkesinden değil elma sirkesi tabletlerinden oluşabiliyor. Bu sebeple de ileride mevcut olan rahatsızlıklara bir yenisinin eklenmesini istemiyorsanız mutlaka elma sirkesini bilinçli olarak kullanmalısınız.

Elma sirkesinden doğacak olan çeşitli zararlara karşı dikkatli olmanız sayesinde birçok sürprizlerden korunmuş olursunuz. Sağlığımız bizim için önemlidir. Bu nedenle faydası olduğu iddia edilen bitkilerin veya besinlerin normal, sağlıklı insanlar kaideye alınarak faydalarının olduğunun iddia edildiğini unutmamalısınız.

Kaynak : Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.