1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Evde Elma Sirkesi Tarifi...
Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Evde Elma Sirkesi Tarifi...

Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Evde Elma Sirkesi Tarifi...

Evde elma sirkesi yapımı, sanıldığından çok daha kolaydır. Elma sirkesi tarifi; genellikle her evde bulunan malzemelerden oluşmaktadır. Elma sirkesinin kullanımı M.Ö 5000 yıllara dayanmaktadır. Şifa deposu olan elma sirkesi yiyeceklerde kullanıldığı gibi, cilt bakımında, dezenfektan amaçlı işlerde ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılabilen mucizevî bir üründür.

A+A-

Elma sirkesinin en büyük faydalarından biri vücut bağışıklığını ve direncini artırmasıdır. Bunun yanı sıra sivilce ve aknelerin giderilmesinde kullanılabilen doğal bir ilaçtır, cilt sorunlarında ve bakımında tonik işlevi vardır.

Bakterileri yok edip, enfeksiyonlara karşı koruma özelliğinden dolayı doğal bir yara temizleyici ve dezenfektandır. Kan şekerini düzenler, kan basıncını düşürür, kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruma özelliği bulunmaktadır. Bu kadar faydalı bir ürünün elbette doğal olarak üretilmesi, etkilerini en iyi şekilde göstermesinde birebir etkili olmaktadır. Bu nedenle evde doğal yollardan elma sirkesi yapmak en iyi çözümdür.

Elma Sirkesi Yapımı

Elma Sirkesi yapımı için gerekli olan malzemeler şunlardır:

2 kg organik taze elma

4 litre su

10 gram dövülmüş kaya tuzu

40 gram toz şeker

15 gram nohut veya ekmek

Yapılışı:

Elmalar güzelce yıkandıktan sonra kabukları ve çekirdekleri ile beraber ufak parçalar halinde kesilir. Kavanozların içine bu parçalar pay edilir. Elmaların üstünü geçecek şekilde kavanozlara su doldurulduktan sonra hepsine eşit pay edilecek biçimde, ölçülerdeki tuz, şeker ve nohut eklenir. Ekleme işi bittikten sonra kavanozların kapakları sıkıca kapatılır ve hava almamasını garantilemek için pamuklu bir tülbent ile kapaklar sarılır. Karanlık ve serin bir yerde muhafaza etmeye başlanır.

Günde iki kez sabah akşam, karıştırılır. Muhafaza edilen sürede elmaların üstünde küfe benzer bir tabaka oluşmaya başlar, buna sirke anası denir ve kesinlikle temizlenmez. Üç haftanın sonunda elmalar dibe çökmeye başlar, bu çökme işlemi tamamlandıktan bir hafta sonra yani dördüncü haftanın sonunda elma sirkesi hazırdır. Elma posaları bir süzgeç yardımı ile süzülüp, hazır olan sirke suyu şişeye alınır.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.