1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ellerdeki Kahverengi Lekelerden Nasıl Kurtulunur?
Ellerdeki Kahverengi Lekelerden Nasıl Kurtulunur?

Ellerdeki Kahverengi Lekelerden Nasıl Kurtulunur?

Karaciğer lekeleri ve yine yaşlılık lekeleri şeklinde de bilinmekte olunan bazı lekeler insan cildinin yaşamı süresince güneşe oldukça maruz kalmakta olan yüz, boyun, el gibi çeşitli bölgelerinde oldukça sık bir şekilde rastlanmaktadır.

A+A-

Ellerinizdeki bazı kahverengi lekeler için yine açık tenli insanlarda çok daha fazla oluşabiliyor.  Cildin rengini vermekte olan yine melanin isimli pigment melanositler şeklinde isimlendirilen hücreler tarafınca üretilir. Yine cildinizin güneş ışıklarına maruz kalmakta olan el, yüz gibi çeşitli bölgelerinde melanin fazlalaşması oluştuğu için yaş itibari ile kahverengi lekeler oluşur.

Ellerinizdeki kahverengi lekeler yine uzun zaman boyunca doğum kontrol haplarının aşırı kullanımı, hormonal çeşitli dengesizlikler ve belirli bazı ilaçların kullanımları sonucunda, gebelik dönemi, karaciğer rahatsızlıkları ve stres gibi sebeplerden dolayı meydana çıkabiliyor.

Kimyasal Peeling Yöntemleri

Microdermabrasion ve kimyasal peeling ellerinizdeki lekeler açısında kullanılmakta olan kozmetik yöntemlerdendir. Microdermabrasion işlemi açısından cildinizin üst katmanları üstüne basın.ç ile püskürtülmekte olunan kristallerin cilt yenilemesini sağlayabilmesi ile yapılıyor. Kimyasal peeling de cildin üst tabakasının çeşitli kimyasallar beraberinde soyulup alttan daha yeni lekesiz cildin çıkabilmesini sağlayan bir çeşit uygulama olarak bilinmektedir.

Kahverengi Lekeler İçin Doğal Yöntemler

Bir adet kırmızı soğan suyunu sıkıp 2 çorba kaşığı da elma sirkesi beraberinde karıştırmalısınız. Yine bu karışımı da pamuk beraberinde kahverengi lekelerin üstüne sürmeniz gereklidir. Kurumasını bekliyor olduktan sonra yine su ile durulamalısınız. Yine iki çorba kaşığı kadar taze limonun suyunu ve bir çorba kaşığı yoğurdu karıştırıp ellerinizdeki kahverengi lekelerin üstüne koymalısınız ve kuruma işlemi bittikten sonra soğuk su beraberinde durulamalısınız. 

Yine rendelenmiş bir yaban turpunu bir çorba kaşığı limon suyu ile karıştırıp lekelerin üzerine koyun. 10 dakika bekleyip su ile durulayabilirsiniz. Yine bu karışımın düzenli bir şekilde kullanılması kahverengi lekeleri ortadan kaldırır. Sütün içerisinde olan alktik asit kahverengi lekelerin renklerini açma konusunda profesyonel anlamda çalışmaktadır. Yine 2 çorba kaşığı sütü 1 çorba kaşığı hardal ile karıştırarak kahverengi cilt lekelerinin üzerine sürebilirsiniz. Bu sayede de kısa sürede kahverengi cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.