1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elinizi çabuk tutun! 70 bin liraya ev sahibi olun, Bu fırsat bir daha gelmez..
Elinizi çabuk tutun! 70 bin liraya ev sahibi olun, Bu fırsat bir daha gelmez..

Elinizi çabuk tutun! 70 bin liraya ev sahibi olun, Bu fırsat bir daha gelmez..

Yaşadığımız salgın dönemi ekonomik pek çok sıkıntıyı da beraberinde getirirken ödenemeyen faturalar aidatlar bu sıkıntıların en başında gelmekte.Site vede apartmanlarda ödenmeyen aidatlar ev sahipleri arasında tartışmalara sebep olurken konuya dair hepimizi yakından ilgilendiren ciddi bir açıklama geldi. İşte tüm bu sorulara cevap bulabileceğiniz haberimizin detayında

A+A-

Ülkemiz genelinde yaklaşık 250 bin kamu konutu bulunmakta.Bu konutlar arasında satış konusunda alınan karar gereği savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetinde kullanılan 140 bin lojman ile hizmet binalarının içerisinde yer alan 59.000 lojman satış dışında kalacak.

1600 Kamu Konutu Satıldı

Bugüne kadar başta Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Eskişehir, Bolu, Afyonkarahisar, Mersin ve Konya'da ekspertiz incelemesi yapılarak 1600 konutun satışı gerçekleştirildi. Bu konut satışlarında hazineye 418 milyon lira katkı sağlandı. 

10.000 Kamu Lojmanı Satışa Sunulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen bilgiler doğrultusunda 2020 yılı içerisinde 10.000 konutun daha satışı gerçekleşecek. Bu satışlarla sonrasında Hazine'ye 2 Milyar TL aktarılması hedefleniyor.

Fiyatlar 70 bin TL ile 400 bin TL Arasında Değişiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu konutlarının satış ihaleleri devam ederken yapılan açıklamada Ankara'da Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle'de bulunan 305 kamu konutu Temmuz ayında açık teklif usulü ile satışa sunulacak. 55 metrekare ile 200 metrekare arasında olan konutların fiyatları da dairelere göre değişkenlik gösterecek.70 bin ile 400 bin TL arasında satılması planlanan konutları almak isteyen vatandaşların konutlar için açıklanan fiyatın en az yüzde 10unu teminat olarak ödemeleri gerekmekte. Örneğin 120 bin TL fiyat belirlenen bir konut için 12 bin TL teminat ödendiği taktirde konut sahibi olma hakkına kavuşacak.

Kamu Bankası Destekli Özel Kredi İmkanı Sunulacak

Kamu konutlarını satın almak isteyen vatandaşlar için kamu bankaları tarafından özel kredi imkanıda sağlanacak.Bakanlık tarafından yapılan anlaşmalar sayesinde Vakıf Katılım bünyesinde yüzde 0,74 faiz oranıyla 12 ay geri ödemesiz 15 yıla kadar vade imkanı ile kamu konutlarından satın almak isteyen vatandaşlara kredi imkanı sağlıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum