1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik ve Doğalgaz faturalarında son dakika gelişmesi!
Elektrik ve Doğalgaz faturalarında son dakika gelişmesi!

Elektrik ve Doğalgaz faturalarında son dakika gelişmesi!

Covid-19 pandemi salgınının normalleşme sürecinin başlaması ile doğalgaz elektrik faturalarında son dakika gelişmesi yaşandı. 1 Temmuz'dan itibaren, ortalama fatura dönemi bitiyor.

A+A-

Covid-19 pandemi salgınının normalleşme sürecinin başlaması ile doğalgaz elektrik faturalarında son dakika gelişmesi yaşandı. 1 Haziran'dan itibaren, ortalama fatura dönemi bitiyor. 

Korona virüs salgını nedeniyle fatura borcu olan vatandaşların kesinti yapılmıyordu. Normalleşme sürecinin başlaması ile son dakika gelişmesi yaşandı. İşte yaşanan o gelişme..

Elektrik ve Doğalgaz faturaları 1 Temmuz'dan itibaren normalleşecek

EPDK'nın yaptığı açıklamaya göre 1 Temmuz'dan itibaren Elektrik ve Doğalgaz faturalarında normalleşemenin başlayacağını duyurdu. 

Bu durumda 1 Temmuz'dan itibaren elektrik ve doğalgaz faturaları okuma ve tahsilat mevzuatı eksiksiz uygulanacak ve faturasını ödemeyen vatandaşların enerjileri kapatılacak.

Elektrik ve doğalgaz faturalarınızı 1 Temmuz'dan itibaren düzenli ödemeleri gerektiğini belirten Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu faturaların okuma ve tahsilatları 25 günden az 35 günden fazla süre ile okumasını yapamayacak olduğunu belirtti. Belirtilen süreler de faturasını ödemeyen vatandaşların enerjilerinde kesilme meydana gelecek.

Normalleşmenin başlaması ile işletmelerin kazançlarının düşmesi nedeni ile sektör temsilcileri “1 Haziran’la birlikte başta şehirlerarası seyahat yasağı olmak üzer kısıtların önemli bir bölümü kaldırıldı. Restoranlar, cafeler, lokantalar, berberler yeniden faaliyete geçti. Alış veriş merkezleri açıldı. Sanayi sektöründen de bir miktar ek talep var. Otellerin de elektrik talebinin aşama aşama artması bekleniyor” diye belirttiler

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum