1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Elektrik, su, doğalgaz faturaları için daha hiç kimsenin bilmediği o detay belli oldu: Faturaların bu kadar yüksek olmasındaki ana neden…
Elektrik, su, doğalgaz faturaları için daha hiç kimsenin bilmediği o detay belli oldu: Faturaların bu kadar yüksek olmasındaki ana neden…

Elektrik, su, doğalgaz faturaları için daha hiç kimsenin bilmediği o detay belli oldu: Faturaların bu kadar yüksek olmasındaki ana neden…

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının akıl almaz bir şekilde bu kadar yüksek gelmesinin nedeninin ne olduğunu kimse bilmiyordu. Bunun için uzun zamandır beklenen kritik açıklamalar da geldi. Vatandaşlar son zamanlarda fahiş bir şekilde artış gösteren fiyatların neden olduğunu anlamazken sürekli şikayet ediyordu.

A+A-

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının akıl almaz bir şekilde bu kadar yüksek gelmesinin nedeninin ne olduğunu kimse bilmiyordu. Bunun için uzun zamandır beklenen kritik açıklamalar da geldi. Vatandaşlar son zamanlarda fahiş bir şekilde artış gösteren fiyatların neden olduğunu anlamazken sürekli şikayet ediyordu. Eğer vatandaşlar bilmeden bu adımları yapıyorlarsa da faturaların bu yüzden yüksek geliyor olduğuna dair açıklamalar geldi.

Faturalardaki büyük tehlike belli oldu. Vatandaşlar son zamanlarda korona virüs salgın süreçleri içerisine sosyal hayatlarının sadece evde olması ile beraber daha da yüksek gelen faturalardan şikayetçi olmaya başladılar. Bu konu hakkında uzun zamandır ön görülen açıklamalar gelmeye başladı. Trafik cezalarından faturalara kadar birçok kalemde tutarlar bir anda yükseldi ve bunun için çözümler belli oldu.

Faturaların yüksek gelmemesi için beklenen çözüm…

Faturaların bu kadar yüksek gelmesinin ana nedenini kimse bilmezken aileler fatura ödemek konusunda oldukça zorluk çeker bir halde yer alıyordu. Birçok kişinin fatura ödemek konusunda zorluk çekmesindeki ana neden de belli oldu. Otomatik ödeme talimatı ile banka ya da kredi kartı aracılığı ile banka hesaplarında bulunan paralar ile faturalar ödenebiliyor. Fakat bazı anlarda hesaplarda hiç para kalmazsa bu talimatlar da pek işe yaramıyor. Böylece ödemelerin son günleri geçebiliyor ve faturalar bir anda artabiliyor. Ya da kredili mevduat hesaplarından çekiyor.

Faturalar ödenmediği için kapanmalar ile karşı karşıya kalınabilir ve bu yüzden de açma ve kapanma gibi ücretlerin eklenmesi söz konusu olabilir. Hesaplarda bakiye olmadığı anlarda maalesef ki her ne kadar otomatik ödeme olsa bile yine de ödeme yapılmadığından dolayı açma ve kapama parası eklenmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor.

Hükümet kanadından beklenen destek…

Son zamanlarda artan fatura fiyatlarından dolayı en çok araştırılan konulardan bir tanesi de devlet tarafından verilen destekler oluyor. Korona virüs salgın süreçleri içerisinde 2021 yılında da devlet tarafından destekler geliyor. Fatura ödemek konusunda zorluk çeken vatandaşlar PTT ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığı ile destek alabiliyorlar. Elektrik faturası destek ödemeler KW bazı ile veriliyor. Destekler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden başvuru yapılarak alınabiliyor. Bu ödemeler için faturaları ile PTT şubelerine giden vatandaşlar indirimli olarak borçlarını ödeyebiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.