1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 'Derece deyince, benim aklıma...'
Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 'Derece deyince, benim aklıma...'

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 'Derece deyince, benim aklıma...'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım’ sözlerine yanıt verdi.

A+A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ona cevap verecek kadar derece kaybına uğramadım’ sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu; ‘Derece deyince, benim aklıma ‘fahrenheit’ ya da ‘celcius’ gelir. Derece deyince, benim aklıma insan gelmez.’ dedi.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Derece deyince, benim aklıma ‘fahrenheit’ ya da ‘celcius’ gelir. Derece deyince, benim aklıma insan gelmez. İnsanı hayatımda hiç derecelendirmedim. Sayın Cumhurbaşkanı’nın zihninde böyle bir şey varsa, üzülürüm. Kimse doğuştan İBB Başkanı ya da cumhurbaşkanı olmadı. Bunlar, kademeli bir şekilde oluyor. İnsanların katkısıyla ve puanlamasıyla, insanların verdiği yetkiyle oluyor. Bunu unutmamak lazım. Üzücü bir yorum olmuştur. Sanıyorum söyledikten sonra kendisi de üzülmüştür diye düşünüyorum.”

"VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR"

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine hâlâ randevu vermediğini belirterek, şunları söyledi:

* Her açıklamanızda ortak masadan bahsediyorsunuz ama gündemde bir yerel yönetimler yasa taslağı var, hazırlanıyor. Özellikle yetki kısıtlamasına ilişkin çok fazla madde var. Para cezası ve borçlanma yetkisini kısıtlayan maddeler de var.

* Ben bu ülkenin, milyonlarca insanının seçtiği bir belediye başkanıyım. Yine milyonlarca, on milyonlarca insanın da seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Benim randevu talebimin karşılığı nedir? İşte bunları oturup, konuşmaktır.

* Bize, ‘Bu kanun, belediye başkanlarının masada olduğu bir ortak akılla hazırlanacak’ diye söz veriyorsunuz. Sözde durulmuyor. Durmayan kim? Sayın Cumhurbaşkanı sorgulasın bunu. Durmayan birileri varsa, cezasını versin. Bize söz verdiği şekilde masaya davet etsin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.