1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekonomi için yeni torba teklifi meclise kadar sunuldu! Vergi ve prim borçları için yeniden yapılandırma planları gündemde yerini alıyor…
Ekonomi için yeni torba teklifi meclise kadar sunuldu! Vergi ve prim borçları için yeniden yapılandırma planları gündemde yerini alıyor…

Ekonomi için yeni torba teklifi meclise kadar sunuldu! Vergi ve prim borçları için yeniden yapılandırma planları gündemde yerini alıyor…

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman ekonomi alanları içerisinde bir süreden bu zamana kadar üzerinde çalışmalarına devam edilen ve 15 maddeden meydana gelen torba teklifi ile meclis başkanlığına sunulmuş olması dikkatleri çekti.

A+A-

Gelen son dakika açıklamalarına bakılacak olduğu zaman ekonomi alanları içerisinde bir süreden bu zamana kadar üzerinde çalışmalarına devam edilen ve 15 maddeden meydana gelen torba teklifi ile meclis başkanlığına sunulmuş olması dikkatleri çekti. Teklif ile beraber vergi ve prim borcu olanlar için yeniden bir yapılandırma olması ön görülen durumlardan bir tanesi olacak. Düzenleme ile beraber esnaflar için sicil affı gelmesi söz konusu olurken kredi borçlarını zamanında ödemek konusunda başarısız olan kişilerinde olumsuz kayıtlarının dikkate alınmayacak olduğuna dair açıklamalar gelmeye başladı.

AKP tarafından ekonomi alanları içerisinde bir süreden bu zamana kadar üzerinde çalışmalarına devam edilen ve 15 maddeden meydana gelen torba teklifi ile meclis başkanlığına sunuldu. Teklife bakılacak olduğu zaman korona virüs salgının ülkemizi ekonomisi üzerinde etkilerini en aza kadar azaltabilmek amacı ile istihdam ve üretim durumlarının korunması hedefleri ile yer alınıyor. Söz konusu olan teklif ile beraber ortaya çıkması planlanan yeni imkanlar sayesinde çeşitli sektörlerin ve vatandaşların rahatlatılması durumları da yapılan planlamalar arasında oluyor.

Olumsuz kayıtlar göz ardı edilecek…

Yapılan teklif üzerinde incelemeler yapılacak olduğu zaman vergi borçları üzerinde yeniden bir yapılandırma olması bekleniyor. Bazı kamu kurumları niteliklerinde yer alan meslek odaları içerisinde borçları olan kişiler için yeniden düzenleme olacak. Düzenleme ile beraber esnaflar için sicil afları olması dikkatleri çekerken kredi borçlarını ödemek konusunda sıkıntı yaşaya kişilerin de kayıtları dikkate alınmayacak.

30 Nisan ve öncesi geçerli olacak…

Kanun üzerinde inceleme yapılacak olduğu zaman 30 Nisan tarihinden daha önce vergi, vergi cezaları, idari para cezaları olanlar için korona virüs süreçleri kapsamında SGK borçları gibi durumları olanlar için yapılandırma yapılacak. Yapılacak olan teklif ile beraber işletmelerin bilançoları üzerinde yer alan gayrimenkul durumları da amortismana edilerek iktisadi olarak yer alan kıymetler adına yeniden değerlendirme imkanları ile yüz yüze olacak.

Kanun teklifinin gerçek olması söz konusu olursa bir önceki yapılandırmanın ardından korona virüs salgınlarından ötürü yeni bir imkan taleplerinin yoğunlaşması söz konusu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.