1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ekmeğe 'gizli' rekor zam yapıldı! Sessizce Gramajı düşürüp fiyatı artırdılar!
Ekmeğe 'gizli' rekor zam yapıldı! Sessizce Gramajı düşürüp fiyatı artırdılar!

Ekmeğe 'gizli' rekor zam yapıldı! Sessizce Gramajı düşürüp fiyatı artırdılar!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da almış olduğu karar ile 230 gram ekmek artık 2,5 TL'den satılmaya başladı.

A+A-

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Aradan kısa süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde fırınlar ekmeğin fiyatını 3 tl'ye çıkardı. 3 tl'ye ekmek satan fırınlardan birçoğu gramajı da 210'a düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden birisi de Ümraniye. Fırıncılar zammı maliyetlere bağlarken yurttaşlar ise tepki gösterdi.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen pek çok fırında ekmeğin fiyatını 3 tl'ye çıkarıldı. 3 tl'ye ekmek satan fırınlardan bazıları gramajı da 210 grama düşürdü. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden arasında Ümraniye ve Üsküdar'da bulunuyor.

ZAMMIN NEDENİ OLARAK MALİYETLERİ GÖSTERDİ

Fırıncılar başta un fiyatları olmak üzere artan maliyetler sebebiyle zam yaptıklarını belirtti. Ümraniye'deki bir fırıncı zammın nedenine maliyetleri göstererek. "Fiyatlar yükseleli birkaç gün oldu, ayın 1'inden bu yana böyle" dedi.

"SADECE UN FİYATLARI DEĞİL, HER ŞEY ETKİLİYOR"

Fırıncı olan Ahmet Demir ise, "Un fiyatları, poşet, maya gibi bir sürü şey var. Sadece bir unla bitmiyor ki, burda çalışanların da gideri arttı. Mecbursun, ne yapacaksın başka. Sadece un fiyatları değil, her şey etkiliyor. İşlerde düşüş oldu ama yapacak bir şey yok" biçiminde konuştu.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar ise, "Çok şikayetçiyiz" diyerek gizli zamma tepki gösterdi. Mehmet Arı, "Ekmek bugün 2,5 lira olmuş, yarın 6 lira olmuş, eğer insanlar bunu sorgulayamıyorsa hayat standartlarını da belirleyemezler" dedi. Gülhanım Kardeş ise fırından ekmek satın aldıktan sonra, "Çok şikayetçiyiz, simit oldu 3,5 lira, biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz. 3 tane ekmek aldım, bir de simit 20 lira" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.