1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Ek ödeme konusunda müjdeler gelmeye devam ediyor! SGK – SSK ve Bağkur emeklilerine 690 TL ödeme…
Ek ödeme konusunda müjdeler gelmeye devam ediyor! SGK – SSK ve Bağkur emeklilerine 690 TL ödeme…

Ek ödeme konusunda müjdeler gelmeye devam ediyor! SGK – SSK ve Bağkur emeklilerine 690 TL ödeme…

Gelen son dakika haberlerine bakılacak olduğu zaman emekliler için ek ödeme müjdeleri gelmeye devam ediyor. SGK – SSK ve bağkur emeklileri için ek ödemeler için gelen son dakika açıklamalarını araştırmaya devam ediyor.

A+A-

Gelen son dakika haberlerine bakılacak olduğu zaman emekliler için ek ödeme müjdeleri gelmeye devam ediyor. SGK – SSK ve bağkur emeklileri için ek ödemeler için gelen son dakika açıklamalarını araştırmaya devam ediyor.

Emekli maaşları ile beraber bir yandan da her ay ek ödemelerin verildiği bilinen bir gerçektir. 2006 yılında vergi iadelerinin kaldırılmasının ardından yerine ek ödeme uygulaması gelmesi ön görülmüştü. Emekli maaşlarının her ay yüzde dört oranında ek ödeme adı altında maaşlara ödemeler veriliyor. Yüzde dört oranında verilen emekli ek ödemeleri sabit bir şekilde maaşların oranı alınıp eklenerek maaş ödemeleri veriliyor. Bir yandan da emekliler için her yıl ocak ve temmuz ayları olmak üzere maaşlarına zam geliyor. Maaşlarına gelen zam oranlarına göre ek ödemeler de zamlı olarak artıyor.

Milyonlarca emekli vatandaş maaşlarının ortalama olarak yüzde 4 ila 5 oranında ek ödeme fırsatlarından yararlanıyorlar. Fakat bu oranın çok düşük olduğunu dile getiren emekliler için TÜED tarafından yüzde 8 ila 10 arasında ek ödeme verilmesi için teklifler sunuldu. İstenilen taleplerin hayata geçmesi söz konusu olursa maaşlarda ortalama olarak 414 TL seviyesinde artışlar gözlenecek. 5454 sayılı kanun ile berber emekli ve hak sahipleri gelir ve aylık miktarlarına göre her ay belirli bir oran ile ek ödeme alıyor. 2006 yılında kaldırılan vergi iadesi yerine getirilmiştir.

Yüzde 4 – 5 oranı…

Tüm emekli vatandaşlar her ay maaşları ile beraber maaşlarının ortalama olarak yüzde 4 ila 5 orasında ek ödeme alıyor. Maaşları 1554 TL altında olanlar için yüzde 5 ek ödeme verilirken bu miktarın üstünde olanlar için yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor. Fakat emekliler bu ek ödemelerin çok az kaldığını dile getirmelerinden dolayı TÜED tarafından yeni bir teklif yapıldı.

En fazla 690 TL…

TÜED tarafından emekli vatandaşların istekleri doğrultusunda yapılan ek ödeme oranı yüzde 8 ila 10 arasına çıkarılması teklifi kabul edilirse emekli maaşlarında artış gösterecek. Emekli maaşlarına göre 8 ila 10 oranlarında ek ödemeler verilecek. SSK ve bağkur emeklileri için eğer oran yüzde 8 olursa ek ödemler 276,33 TL, yüzde 10 olura da 414,51 TL seviyesine kadar artış gösterecek. Şu an emekliler için ödenen en yüksek 6 bin 908 TL için de 690,84 TL ek ödeme fırsatları sunulacak.

Ek ödeme alan emekliler

5454 sayılı kanun ile beraber uygulamaya geçen ek ödemeler primli, primsiz, aylık, gelir alanlar için veriliyor. Bunun için 5510 sayılı kanun kapsamında yer alan 4C ile emekli sandığı, 4A ile SSK, 4B ile bağkur ya da gelir alanlar yararlanmaya devam ediyor.

Sosyal yardımlaşma ve vakıfları tarafından verilmekte olan;
a) Muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli nakit yardım,
b) Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardım,
c) Şartlı eğitim ve sağlık yardımı,
d) Okul öncesi eğitime katılan öğrencilere sağlanan yardımlar,
e) Şartlı çocuk sağlık yardımı,
f) Şartlı gebelik yardımı,
g) Şartlı doğum takip ödemesi,
h) Şartlı lohusalık takip ödemesi gibi kısımlar içi ek ödemeler kapsamına girilmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.