1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Eğer 600 Gün Çalışma Süreniz Bulunuyorsa Dikkat! Devlet 420 TL Ödeme Yapıyor
Eğer 600 Gün Çalışma Süreniz Bulunuyorsa Dikkat! Devlet 420 TL Ödeme Yapıyor

Eğer 600 Gün Çalışma Süreniz Bulunuyorsa Dikkat! Devlet 420 TL Ödeme Yapıyor

Türkiye’de milyonlarca vatandaş özel sektörde çalışmaktadır. Bununla beraber özel sektör çalışanları haklarını almakta zorlanıyorlar fakat devlet çalışanlara pek çok hak vermektedir…

A+A-

Türkiye’de milyonlarca vatandaş özel sektörde çalışmaktadır. Bununla beraber özel sektör çalışanları haklarını almakta zorlanıyorlar fakat devlet çalışanlara pek çok hak vermektedir…

Devletin vermiş olduğu haklardan biri de işsizlik maaşı olmaktadır. Eğer son 3 sene içerisinde 600 gün çalışmışsanız ve işten çıkmışsanız İŞKUR aracılığı ile aylık olarak 420 TL alabileceksiniz. Türkiye ve pek çok ülke işsizlere işsizlik maaşı vermektedir. Bununla beraber belirli şartları taşıyan kadınlara aylık olarak an az 420 TL para ödemesi yapmaktadırlar. Kişiler ödemelerden yararlanmak istedikleri zaman 3 yıl içerisinde 600 gün çalışmış olmaları yeterli olacaktır.

420 TL Başvuru Şartları Nelerdir?

Kişilerin 420 TL destek ödemelerinden yararlanmak için öncelikle kendi istekleri dışında ve kusurundan dolayı işsiz kalmaları olmaktadır. Bununla beraber hizmet süresi sona erdikten sonra 120 gün hizmet akdinde bulunmaları gerekmektedir. Kişilerin hizmet akdi feshi sonrasında 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR üzerinden veya internet ortamında başvuru yamaları gerekmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılmaktadır?

Kişiler işsizlik ödeneğinden yararlanmak istedikleri zaman hizmet süresi sona erdikten sonra 120 gün hizmet akdi konusunda İŞKUR üzerinden başvurmalarıdır. Bununla beraber İŞKUR aracılığı ile yapılan ödemeler de en az 180 gün süresinde her ay ödemeler yapılmaktadır. İşsiz olan herkes bu ödeneklerden rahatlıkla yararlanabilecekler. Bununla beraber işten kaynaklı sorunlarda işten ayrılma durumunuzda erken emekli olabilirsiniz bu duruma malulen emeklilik denmektedir.

Malulen Emeklilik Nedir?

Kişilerin iş gücündeki kayıp %60 olursa malulen emekli olabilirler. Bunun için sağlık kurulu raporu olarak çeşitli devlet ödemelerinden yararlanabilir ve malulen emekli olabilirsiniz. Bununla beraber malul aylığı alabilir ve hayatınızın geri kalanında bu parayı alabilirsiniz. Bununla beraber kişiler doğum borçlanması veya askerlik borçlanması gibi çeşitli sebeplerle ayrılmak istedikleri işten daha kısa sürede ayrılarak emekli olabilecekler.

Borçlanmalara karşı ilişkin tüm sorularınızı SGK üzerinden bilgi alarak anlayabilirsiniz. Bununla beraber pek çok devlet desteklerinden de doğum gibi birçok sebeplerden alabilir, engellilik, yaşlılık gibi birçok desteklerden yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.