1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. E-Devletten hemen başvurun 960 TL kira yardımınızı alın..! İşte başvuru şartları
E-Devletten hemen başvurun 960 TL kira yardımınızı alın..! İşte başvuru şartları

E-Devletten hemen başvurun 960 TL kira yardımınızı alın..! İşte başvuru şartları

Pandemisürecinde kiracıları sevindirecek haber geldi!Kiracılar için para yardımı yapılacak! Kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının zor süreçlerden geçen ailelere nakdi yardımlarından biri de kirayardımıdır. İlgili Bakanlık geçinmekte zorlanan kiracı durumunda olanlara 960 TL kirayardımı vermektedir. 

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının zor süreçlerden geçen ailelere nakdi yardımlarından biri de kira yardımıdır. İlgili Bakanlık geçinmekte zorlanan kiracı durumunda olanlara 960 TL kira yardımı vermektedir.  İçinde bulunduğumuz koronavirüssüreci yüzünden darda kalıp yardım çareleri arayan vatandaşlarımız için de bu kira yardımı elbette büyük bir destek olacaktır. Peki kira yardımı nasıl alınır, şartları nelerdir?

Kira yardımı nedir, kimlere verilecek?

Kira ödemekte zorlanan, özellikle bu pandemi sürecinde geçim sıkıntısı çekip, işsiz kalan vatandaşlara devlet tarafından verilen bu 960 TL’lik meblağnınyanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kentsel dönüşüm kira yardımı vermektedir.  Böylelikle kira ödemekte zorlanan vatandaşlar için verilen bu yardımlar vatandaş için büyük bir destek olmaktadır.

Hangi kuruluşlar kira yardımı veriyor?

Bakanlıkların dışında vatandaşlara kira yardımında bulunan kuruluşlar da bulunuyor. Geçim sıkıntısı çekip, kiralarını ödemekte zorlanan vatandaşlar bakanlıklar dışında, bu kuruluşlara da kira yardımı için başvuruda bulunabilirler. Kira yardımı için vatandaşların başvuru yapacakları bakanlıklar ve kuruluşlar şunlardır:

-Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler

-Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları

-Belediyeler

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL’ ye varan kira yardımları yapılmaktadır.)

-Sivil Toplum Kuruluşları

-Özel Vakıflar ve dernekler

-Gönüllü kuruluşlar ya da şahıslar

Kira yardımı için e-devletten başvuru nasıl yapılır?

Kira yardımı için E-Devletten de başvuru olanağı bulunmaktadır. E-Devlete girdikten sonra ‘’ Hak Sahipleri Ailelere Kira Yardımı Yapılması" kısmından kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar başvuruda bulunabilir. Bu bölüme girdikten sonra, istenen gereken bilgileri  yazıp, bu yardım için destek işleminizi sağlamış olacaksınız. Burada dikkat edilmesi gereken konu, istenilen size ait kişisel bilgilerinizin eksiksiz ve hatasız olmasıdır. Bilgilerinizde hata veya eksik olması durumunda bu yardımı almanız imkansızlaşacak ve zorlaşacaktır.

Kira Yardımı için gerekli belgeler

Kira yardımı almak  için gereken bir takım evraklar ve belgeler  ise şunlardır;

-T.C. kimlik fotokopisi

-İkametgah belgesi

-Gelir belgesi

-Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi

Geçinmekte zorlanan vatandaşlarımız bu belge ve evrakları sağlayarak, ihtiyacı olduğu kira yardımını alabilmek için ilgili bakanlıklara, kuruluşlara ya da E-Devlet üzerinden başvuruda bulunup bu yardımı alabilirler.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
119 Yorum