1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. E Devlet üzerinden TC numarası ile kısa çalışma ödenekleri sorgulama nasıl yapılır? KÇÖ yattı mı?
E Devlet üzerinden TC numarası ile kısa çalışma ödenekleri sorgulama nasıl yapılır? KÇÖ yattı mı?

E Devlet üzerinden TC numarası ile kısa çalışma ödenekleri sorgulama nasıl yapılır? KÇÖ yattı mı?

E devlet vatandaşlık portalı üzerinden T.C Kimlik numarası ile kısa çalışma ödeneği nasıl sorgulanır? E-devlet sorgulama ekranına KÇÖ yansıdı mı? İŞKUR tarafından yapılan kısa çalışma ödeneklerinin Haziran ayı hak edişlerinin yatıp yatmadığı hala sorgulanmaya devam ediyor. Peki, KSÖ ne zaman yatırılacak? Yatırıldı mı? Tüm sorularınızın ayrıntılı yanıtlarını haberimizde sizler için derledik.

A+A-

E-devlet üzerinden kısa çalışma ödeneği için T.C kimlik numarası ile sorgulama yapan vatandaşlar KÇÖ’nün yatırılıp yatırılmadığını araştırıyor. Bildiğiniz üzere dünya genelinde yayılım gösteren ve ne yazık ki Türkiye’de de görülen koronavirüs nedeniyle sektörel değişimler söz konusu oldu. Koruma kapsamında tedbirler alındı. Bu tedbirlerden biri de işçilere yöneliktir. Pandemi sürecinde çoğu işletme alınan tedbirler kapsamında zora girmemek için kısa çalışma ödeneği düzenine geçmeyi tercih etti. İŞKUR tarafından yapılan kısa çalışma ödeneklerinin Haziran ayı hak edişlerinin yatıp yatmadığı hala sorgulanmaya devam ediyor. Peki, KSÖ ne zaman yatırılacak? Yatırıldı mı? Tüm sorularınızın ayrıntılı yanıtlarını haberimizde sizler için derledik.

Haziran ayı kısa çalışma ödenekleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yapmıştı. Sayın Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre kısa çalışma ödeneklerinin 29 Haziran itibari ile yatmaya başlanacağı ifade edilmişti. Dünden beri çalışanlar E-devlet üzerinden kısa çalışma ödeneği hak edişlerini sorulamaya devam ediyor.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı!

Kovid-19 nedeni ile zor günler yaşayan işletmeler ve çalışanlar için yeni düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de kısa çalışma ödeneği sistemi olarak biliniyor. Sistemin bu ay itibari ile sona ermesi beklenirken Sayın Cumhurbaşkanı’nın talebi ile kısa çalışma ödenekleri için sürenin uzatılmasına ilişkin alının karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan karar göre ise bazı özel koşulları sağlayan işveren ve işçiler için kısa çalışma ödenek süreleri bir ay olarak uzatılmıştır.

29 Haziran-3 Temmuz Arası Ödemeler Yatıyor!

IBAN bilgileri olmayan vatandaşlara kısa çalışma ödeneği ücretleri PTT üzerinden yapılacak. Bakan Selçuk ödeneklerin yatma tarihine ilişkin yaptığı açıklama detayları ise şu şekildedir;

‘’ T.C kimlik numaralarının son hanesi ‘’0’’ olan vatandaşlara 29 Haziran’da, sonu ‘’2’’ olanlara 30 Haziran’da,  ‘’4’’ olanlar 1 Temmuz’da, ‘’6’’ olanlar 2 Temmuz’da, ‘’8’’ olanlar ise 3 Temmuz’da ödemelerini alabilecek’’ dedi.

İŞKUR ise hala IBAN bilgileri olmayan kişilerin, bilgilerini güncellemesini talep etti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.